...Ale i tak kratka na naramienniku pierwszego modelu jest koślawa
[PL] Galeria Bohuna
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Bohuna
Fascynująca jest ta kolorystyka pancerzy... ale miło słyszeć ,że poświęcasz tyle czasu na model, bo jakbyś malował ich szybciej to chyba popadłbym w depresję
nadal podziwiam naturalność uszkodzeń pancerza, wychodzą ci tak fajnie i realistycznie ,że pozostaje mi jedynie pozazdrościć 
Last edited by Flameon on 14 Mar 2011, o 19:52, edited 2 times in total.
Pancerze wspaniałe! Technika też.
A nie podobają mi się:
- serduszko jako motyw, ale rozumiem, że to pewnie wytyczne klienta, podobnie jak szachownice na padach,
- szachownice na padach jako motyw (na mieczu jest OK i tam mi pasuje), ale wykonanie jest bardzo dobre. Poza tym szachownica na padzie z serduszkiem jest drobniejsza, niż ta na tym drugim padzie u gościa z mieczem - tutaj trochę niekonsekwencji, kwadraty są różnej wielkości, a chyba miały być jednakowe
Poza tym szachownica nie jest wycieniowana (pojedyncze kosteczki), a tylko cały pad pobrudzony. Wiem, wiem, że na takiej małej powierzchni to trudne do wykonania, ale wytknąć musiałem 
- młot mógłby dostać kilka finalnych rozjaśnień na krawędziach, bo jest "zwykły" w porównaniu z resztą modelu i nie błyszczy się tak, jak inne metaliki,
- papierki mają podobny odcień do skrzydełek i do obramowania naramiennika i przez to mi się zlewają trochę w jeden rodzaj "materiału", ale to chyba już po prostu założenie ograniczonej palety kolorów?,
- okopcenia na plazmie są trochę "mazane", brakuje mi tutaj rozmycia przy granicy rdzawego odcienia,
- krople krwi też mogłyby być lepiej wygładzone.
I to takie tam moje gadanie
No, a poza tym cacy.
A nie podobają mi się:
- serduszko jako motyw, ale rozumiem, że to pewnie wytyczne klienta, podobnie jak szachownice na padach,
- szachownice na padach jako motyw (na mieczu jest OK i tam mi pasuje), ale wykonanie jest bardzo dobre. Poza tym szachownica na padzie z serduszkiem jest drobniejsza, niż ta na tym drugim padzie u gościa z mieczem - tutaj trochę niekonsekwencji, kwadraty są różnej wielkości, a chyba miały być jednakowe
- młot mógłby dostać kilka finalnych rozjaśnień na krawędziach, bo jest "zwykły" w porównaniu z resztą modelu i nie błyszczy się tak, jak inne metaliki,
- papierki mają podobny odcień do skrzydełek i do obramowania naramiennika i przez to mi się zlewają trochę w jeden rodzaj "materiału", ale to chyba już po prostu założenie ograniczonej palety kolorów?,
- okopcenia na plazmie są trochę "mazane", brakuje mi tutaj rozmycia przy granicy rdzawego odcienia,
- krople krwi też mogłyby być lepiej wygładzone.
I to takie tam moje gadanie
no ba uczuciowy koleś ... tak sam na sam z tyloma innymi marynarzami ...on ma serduszko...
no i co...Nameless wrote:on ma serduszko...
Click to see full-sized imagea niedoskonałości kratki moim zdaniem tylko dodają im uroku! bo udowadniają że to ludzka ręka stworzyła
świetna robota, Bohun. Trzymaj ich aż się w Warszawie nie pojawimy, bo muszę ich zobaczyć (no i was także, bo chyba tylko na Hussarach się widujemy ^^)
łoł! naprawde są fajni
tak trzymaj, świetne kolorki!
Że też tak fajnie mogą wyglądać SM od GW
tak trzymaj, świetne kolorki!
Że też tak fajnie mogą wyglądać SM od GW
I cant understand a word that is written, but that is some serious eye candy. Thanks for posting these works of art.

Ty to jesteś kosmitą Boguszu!!
Zajefajnie w kosmos!! czekam na cały unit!
Zajefajnie w kosmos!! czekam na cały unit!
As much as i can, I will try to translate - most of the people using different words send the same message.... it goes like this:I cant understand a word that is written, but that is some serious eye candy. Thanks for posting these works of art.
"OH MY FUCIKNG GOOOOD!!!"
Muszę powiedzieć, że mnie się podobają przemocno.
Chociaż ten pierwszy to tak z ryja wygląda trochę jak by był otyły, ale to nie twoja wina, że GW ma takie modele
W wolnej chwili wrzuć proszę trochę fotek z innych projektów.
"Przykro nam, Bracie, ale musimy cię przenieść do rezerwy. Jesteś za ciężki i możesz przeciążyć mechanizm pancerza"mr_Denial wrote:Chociaż ten pierwszy to tak z ryja wygląda trochę jak by był otyły, ale to nie twoja wina, że GW ma takie modele
Click to see full-sized image