mi tam z kolei ten NMM pasuje. nie wiem, może lekko go przeglaze'ować jakimś *bardzo* rozcieńczonym brązowym po tej ciemniejszej części?REDAV wrote:Co do kolorów złotego NMM (znaczy się żółtegohehe) to wygląda to tak:
1. Jako baza bestial brown pomieszany z cayman green (valeyo)
2. Potem przejście do Sunburst Yelow z domieszkami czystego bestial browna.
3. No i przejście z Sunburst Yelow do Skull White.
Co do kolorów to pooglądałem ostatnio trochę prac na necie i Elfkę oraz Proroka Lolera na żywo i przyznam że może wyjście od ciemnego koloru np mieszanki czarnego z brązem było by lepszym rozwiązaniem co wy na to ??
Jak dla mnie to:REDAV wrote:Może będzie to brzmiało jako tłumaczenie się no ale co tam ;p. Przyznam się bez bicia że na tym modelu sobie trochę odpuściłem bo miał być raczej do armii.
- tłumaczenie jako takie nie jest niczym złym. chyba na tym polega dyskusja, że ludzie odpowiadają na to, co napisali inni
- skoro do armii, to armia będzie i tak bardzo ładna. chciałbym żebym ja kiedykolwiek miał tyle cierpliwości i czasu żeby pozwolić sobie na pomalowanie armii w takim standardzie..
ja tam od siebie dodałbym tylko tyle, żeby na niektórych elementach mocniej podkreślić światło - np. rozjaśnienia na krawędziach pancerza i nitach terminatora...REDAV wrote:Przetestowałem na nim malowanie wzorków na szatach a srebrny NMM rzeczywiście jest niedopracowany. Próbowałem też pasteli aby przybrudzić szatę od dołu i niestety albo źle to zrobiłem albo po prostu nie nadawało się to do tego modelu i to spowodowało że przejścia w dolnej części płaszcza są na tyle zabrudzone że ich nie widać.

Click to see full-sized image