[PL] Malunki REDAVA
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki REDAVA
Dla mnie to wszystko jest aż nadto OK na stół, w zupełności wystarczające do gabloty, i nawet godne konkursu... choć trochę gładkości i cieńsze linie by nie zaszkodziły...
-
kacper_gda
Zwroccie uwage jak wielkie jest zblizenie na zdejeciu a mimo to model wyglada swietnie 
Jakie tam rady, wyglada w porzadku
Zrob podstawke, ona sama mu duzo doda. I na przyszlosc uwazaj na krawedzie, cienszy pedzel moze? 

Czyżby sposób malowania pancerza z blikami wzorowany na pracach Razzy?
na razie wygląda bardzo dobrze, czekam na skończonego, wtedy dopiero troszkę się poprzyczepiam 
Hej. Do Razzy mi jeszcze daleko ale powiem że nie wzorowałem się na jego pracach a postanowiłem sam eksperymentować, tak więc jeśli przypomina ci to prace tego malarza to się cieszę hehehe. Co do blicków to wiem, że są chaotycznie umiejscowione a to tylko dlatego, że powinienem je stawiać po pomalowaniu całej zbroi a nie podczas procesu malowania poszczególnych elementówCzyżby sposób malowania pancerza z blikami wzorowany na pracach Razzy?na razie wygląda bardzo dobrze, czekam na skończonego, wtedy dopiero troszkę się poprzyczepiam
Pędzel jest 00 i powinien wystarczyć ale po prostu źle to zrobiłem (może za mocno go docisnąłem).Jakie tam rady, wyglada w porzadkuZrob podstawke, ona sama mu duzo doda. I na przyszlosc uwazaj na krawedzie, cienszy pedzel moze?
Dzięki za dobre słowo i może kiedyś wybiorę się na jakiś konkurs malarski. W zasadzie mam plan pojawić się na Slayer of Demons jeśli takowy w tym roku się odbędzie.Dla mnie to wszystko jest aż nadto OK na stół, w zupełności wystarczające do gabloty, i nawet godne konkursu... choć trochę gładkości i cieńsze linie by nie zaszkodziły...
Pozdraiwam,
RED
-
Nameless
- The Better Choice

bardzo ladnie, chcialbym tak swoja armie eldarow miec pomalowana...
tylko kolory jakies wyprane, blade. to wina zdjecia czy tak w rzeczywistosci jest?
tylko kolory jakies wyprane, blade. to wina zdjecia czy tak w rzeczywistosci jest?
Malowanie - rzekłbym - nawet odlschoolowe. Przypomina mi stare prace Mike'a McVey'a
Mi tam się podoba, NMM może i nie jest dostatecznie przyciemniony, przez co złoto jest trochę żółte
Pancerz ładnie wyprowadzony - choć kolorystyka nie dla mnie
No i te kreski na końcu faktycznie trochę za mocne.
fajna kolorystyka no moze za wyjatkiem tych czerwonych portek i dosc nasyconej zieleni
ale kolorki pancerza i NMM bardzo fajne.. troche brakuje gladkosci i miejscami krawedzie sa potraktowane zbyt grubymi krechami.. kierunek malowania dobry, zwlaszcza ze to figurka "na stol" 
Stop competing with others. Start competing with yourself.

REDAV wrote:
Pędzel jest 00 i powinien wystarczyć ale po prostu źle to zrobiłem (może za mocno go docisnąłem).
To trzeba delikatnie miziać samą końcóweczką
Trochę to wina zdjęcia bo robiłem je zwykłą cyfrówką która dobrze robi zdjęcia poza domem ale przy sztucznym świetle raczej marnie.bardzo ładnie, chciałbym tak swoja armie eldarow mieć pomalowana...
tylko kolory jakieś wyprane, blade. to wina zdjęcia czy tak w rzeczywistości jest?
Widać za mało wypiłem i ręce mi drgały bo krechy wyszły jak trza. Dzięki za radęTo trzeba delikatnie miziać samą końcóweczką
Tutaj macie dobre zdjęcie ostatnich 5 x Banshee (jakiś czas temu wklejałem wam WIPY).
[rimg]https://img715.imageshack.us/img715/3667/dsc3995.jpg[/rimg]
P.S. Coś mi ucięło zdjęcie jak wkleiłem na forum ale jak się na nie kliknie to można zobaczyć całość
Miłego oglądania i pozdrawiam,
RED