Sek w tym ze nie zrozumialem Ciebie ?? - nie ma to byc złoty smok - napisalem ze jest to żółty smokMaru wrote:na razie to "miodowy" smok .
przed tobą najgorsza część - złoto się błyszczy- a miód nie
[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
fajny TT, na pewno bedzie sie dobrze prezentowac na stole.
Podziwiam Cie wlasnie za malowanie żółtym tak duzych powierzchni
Podziwiam Cie wlasnie za malowanie żółtym tak duzych powierzchni
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageTaka podstawka mu sie szykuje - chcialem cos innego jak standardowa skalka no i taki podniszczony monolicik wykonalem
Do konca tego tygodnia raczej skoncze go na 100% i wtedy wrzuce fotki
ten podniszczony monolit moglby miec w tej czesci podniszczonej troche ze starego nie zniszczonego monolitu, zeby bylo widac ze tworzy to jedna calosc z gorna czescia, bo teraz mi to wyglada na ladny czubek, doklejony do plasteliny
Ocenię na koniec 
Póki co ładnie prezentują się segmenty pancerza na grzbiecie i tarcza.
Póki co ładnie prezentują się segmenty pancerza na grzbiecie i tarcza.
Jeśli dalej tak to pociągniesz to modem IMO będzie miał świetną kolorystykę .Wszystko się ładnie komponuje .
Czekam na postęp prac
Pozdrawiam
Czekam na postęp prac
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
model skonczony aczkolwiek zdjecia na szybko i jeszcze bez odpowiednich do tego warunkow ... jutro postaram sie wrzucic cos lepszego
no ale nie obiecuje (dlatego wole za wczasu zamiescic te fotki)
Teraz juz wiem ze mimo tego ze mi sie podoba ten żółty smok to jednak kolor żółty sam w sobie jest cholernie upierdliwy na takich powierzchniach (chyba z ponad 35-40h poswiecilem na te wszystkie prezentowane modele a zakladalem ze sie zmieszcze tak w 25 - gdyby to byl niebieski zapewne tak by bylo
)
mimo wszystko jestem zadowolony z tego co sie udalo stworzyc ... foty nie oddaja tego co normalnie soba modele prezentuja ale mysle ze da sie tez takie bublowate zdjecia wzglednie dobrze ocenic. fajnie tez sie malowalo mi te niebieskie metaliki i w realu ladnie blyszcza
(mozna je bylo jeszcze lepiej zrobic ale ja jestem zadowolony z tego co wymalowalem - szczegolnie ze mialem spora przerwe
).
pozdro
Click to see full-sized imageTeraz juz wiem ze mimo tego ze mi sie podoba ten żółty smok to jednak kolor żółty sam w sobie jest cholernie upierdliwy na takich powierzchniach (chyba z ponad 35-40h poswiecilem na te wszystkie prezentowane modele a zakladalem ze sie zmieszcze tak w 25 - gdyby to byl niebieski zapewne tak by bylo
mimo wszystko jestem zadowolony z tego co sie udalo stworzyc ... foty nie oddaja tego co normalnie soba modele prezentuja ale mysle ze da sie tez takie bublowate zdjecia wzglednie dobrze ocenic. fajnie tez sie malowalo mi te niebieskie metaliki i w realu ladnie blyszcza
pozdro
co do fotek - robisz idealnie na odwrót
powinno być :
ty plecami do okna a modele przodem do niego - nie na odwrót
(chyba że masz blende i odbijesz światło ponowne na model ... )
powinno być :
ty plecami do okna a modele przodem do niego - nie na odwrót
(chyba że masz blende i odbijesz światło ponowne na model ... )
Ładne boisko 
Świetnie Ci wyszedł , podoba mi się skóra smoczyska .Sam jeździec ma bardzo ładne ostrze tej halabardy i tarcze .Proponował bym ci dodać jakiś freehand na tym kamyku bo teraz wygląda nudnawo .
Pozdrawiam
Świetnie Ci wyszedł , podoba mi się skóra smoczyska .Sam jeździec ma bardzo ładne ostrze tej halabardy i tarcze .Proponował bym ci dodać jakiś freehand na tym kamyku bo teraz wygląda nudnawo .
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Wszystko wygląda bardzo ładnie i schludnie, szczególnie niebieski i żółty. Freehandy też niezłe.
Zupełnie poziomem odstaje obelisk. Na szczęście nie jest on najważniejszy, no ale zaniża ocenę...
Zupełnie poziomem odstaje obelisk. Na szczęście nie jest on najważniejszy, no ale zaniża ocenę...
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22