[PL] Warsztat Szczurka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Lemartes

Re: [PL] Warsztat Szczurka

Post by Lemartes »

Dawaj dawaj, skora wyglada dobrze, moze poza paroma miejscami gdzie wydaje sie ze przejscia zanikly pod wplywem ostatecznego rozjasnienia(miesnie na rece). Podstawka fajna, domaluj trupa i to drugie cos (czaszka na wloczni?) i bedzie miodzio ;)
Image
Flameon

Post by Flameon »

No kolor skóry jest czymś nowym w kwestii orków, wygląda z nim tak nieco "astralnie" :P fascynacja "Avatarem" czy jak? ;) no ale zapowiada się świetnie, bardzo podobają mi się zwłaszcza metaliki, sam teraz maluję zamówienie w którym klient zażyczył sobie metaliki i mały problem po ciągłym malowaniu NMM :D nie wychodzą ,mi tak dobrze jak tobie :P
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

A ja krótko - skra w Twoim stylu i mi się podoba bardzo - więcej kolorów na niej pewnie się pojawi, hm? ;)

Podstawka - SUPER, ale wywal tego badyla z lampkami choinkowymi :mrgreen: Uważam, że nie pasuje i wygląda bardzo plastikowo/gumowato, a poza tym ork go zasłania prawie w całości. Może pozostałbyś tylko przy pustynnym terenie ze złomem na podstawce...? Akurat drewno i gałęzie malujesz zbyt gładko moim zdaniem (tą samą techniką, co figurki) i przez to zawsze to wygląda na coś innego niż drewno... :think: Brakuje faktury i takiej szorstkości, chociażby delikatnego zaznaczenia kory (tak, wiem, że są "gładkie" drzewka ;)). No i te lampki... Wybacz, ale mi się kojarzą :mrgreen:

Powodzenia w konkursie!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
kacpero

Post by kacpero »

figurka i podstawka zapowiadaja sie bardzo fajnie.. mnie, podobnie jak Slawola drazni ta galazka z kolorowymi listkami.. wyglada strasznie plastikowo.. lepiej przejsc sie do lasu i nazbierac sobie jakiegos chrustu w skali mikro ;) lepiej sie sprawdza na podstawkach - wyglada znacznie bardziej naturalnie :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Flameon

Post by Flameon »

kacpero wrote: mnie, podobnie jak Slawola drazni ta galazka z kolorowymi listkami.. wyglada strasznie plastikowo..
Bo to jest plastikowa gałązka :bonk:
kacpero

Post by kacpero »

no ok chodzilo mi o to jak wyglada po pomalowaniu :) ;)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

kacpero wrote:no ok chodzilo mi o to jak wyglada po pomalowaniu :) ;)
Jak pomalowana plastikowa gałązka? ImageClick to see full-sized image

Oj, nieee... :doh: Wygląda plastikowo, jak pomalowana plastikowa gałązka!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
kacpero

Post by kacpero »

ok koniec z dyskusja o galazce bo zaczynamy wchodzic na jakis wyzszy stopien abstrakcji ;)
@Szczurek: po prostu ja wywal i wstaw jakiegos naturalnego korzonka :)
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

...więcej kolorów na niej pewnie się pojawi, hm? ;)
Na skórze ,aż za dużo się pojawiło :wink: Chyba przez termin nie będzie tak fajny jak sobie zakładałem ... :( Niestety smok to priorytet .

Co do tej gałęzi ... wiem ,że plastikowo wygląda ,nie ma faktury drewna itp. ale mnie się podoba .Sam nei wiem czemu ... swego czasu chciałem zrobić taki "plastikowy" odział driad :wink:
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Image
Post Reply