[PL] Warsztat Szczurka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Szczurka
Dawaj dawaj, skora wyglada dobrze, moze poza paroma miejscami gdzie wydaje sie ze przejscia zanikly pod wplywem ostatecznego rozjasnienia(miesnie na rece). Podstawka fajna, domaluj trupa i to drugie cos (czaszka na wloczni?) i bedzie miodzio 

No kolor skóry jest czymś nowym w kwestii orków, wygląda z nim tak nieco "astralnie"
fascynacja "Avatarem" czy jak?
no ale zapowiada się świetnie, bardzo podobają mi się zwłaszcza metaliki, sam teraz maluję zamówienie w którym klient zażyczył sobie metaliki i mały problem po ciągłym malowaniu NMM
nie wychodzą ,mi tak dobrze jak tobie 
A ja krótko - skra w Twoim stylu i mi się podoba bardzo - więcej kolorów na niej pewnie się pojawi, hm? 
Podstawka - SUPER, ale wywal tego badyla z lampkami choinkowymi
Uważam, że nie pasuje i wygląda bardzo plastikowo/gumowato, a poza tym ork go zasłania prawie w całości. Może pozostałbyś tylko przy pustynnym terenie ze złomem na podstawce...? Akurat drewno i gałęzie malujesz zbyt gładko moim zdaniem (tą samą techniką, co figurki) i przez to zawsze to wygląda na coś innego niż drewno...
Brakuje faktury i takiej szorstkości, chociażby delikatnego zaznaczenia kory (tak, wiem, że są "gładkie" drzewka
). No i te lampki... Wybacz, ale mi się kojarzą 
Powodzenia w konkursie!
Podstawka - SUPER, ale wywal tego badyla z lampkami choinkowymi
Powodzenia w konkursie!
figurka i podstawka zapowiadaja sie bardzo fajnie.. mnie, podobnie jak Slawola drazni ta galazka z kolorowymi listkami.. wyglada strasznie plastikowo.. lepiej przejsc sie do lasu i nazbierac sobie jakiegos chrustu w skali mikro
lepiej sie sprawdza na podstawkach - wyglada znacznie bardziej naturalnie 
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Bo to jest plastikowa gałązkakacpero wrote: mnie, podobnie jak Slawola drazni ta galazka z kolorowymi listkami.. wyglada strasznie plastikowo..
no ok chodzilo mi o to jak wyglada po pomalowaniu

Jak pomalowana plastikowa gałązka?kacpero wrote:no ok chodzilo mi o to jak wyglada po pomalowaniu![]()
Click to see full-sized imageOj, nieee...
ok koniec z dyskusja o galazce bo zaczynamy wchodzic na jakis wyzszy stopien abstrakcji 
@Szczurek: po prostu ja wywal i wstaw jakiegos naturalnego korzonka
@Szczurek: po prostu ja wywal i wstaw jakiegos naturalnego korzonka

Na skórze ,aż za dużo się pojawiło...więcej kolorów na niej pewnie się pojawi, hm?
Co do tej gałęzi ... wiem ,że plastikowo wygląda ,nie ma faktury drewna itp. ale mnie się podoba .Sam nei wiem czemu ... swego czasu chciałem zrobić taki "plastikowy" odział driad

Click to see full-sized image
Click to see full-sized image