mahon wrote:dlatego narazie odpuszczam sobie dalsze komentowanie do czasu aż zobaczę wyniki zaproponowanego ćwiczenia.
[PL] Galeria Gildora
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Gildora
@Captivus -
ale wrócę do tego postanowienia:
To i tak jedna z Twoich lepszych prac, Gildor. Faktycznie, pojedynczy model lepiej Ci idzie 
Do powyższych uwag dodam tylko od siebie jedną rzecz - staranność przy malowaniu elementów oraz dokładność przy prowadzeniu linii, zwłaszcza na pierwszym ujęciu to widać na mieczu --> ta jasnożółta kreska na krawędzi ostrza jest napaćkana i wymaga wyrównania i wygładzenia.
Jeśli chodzi o złoto, to dodałbym w zagłębieniach np. Black Inka, a na krawędziach mieszanki z jakimś metalikiem.
Za to niezła głowa! Naprawdę
Do powyższych uwag dodam tylko od siebie jedną rzecz - staranność przy malowaniu elementów oraz dokładność przy prowadzeniu linii, zwłaszcza na pierwszym ujęciu to widać na mieczu --> ta jasnożółta kreska na krawędzi ostrza jest napaćkana i wymaga wyrównania i wygładzenia.
Jeśli chodzi o złoto, to dodałbym w zagłębieniach np. Black Inka, a na krawędziach mieszanki z jakimś metalikiem.
@Gildor: widze ze juz Ci sie znudzilo cwiczenie ktore mahon i pare innych osob Tobie zasugerowalimahon wrote:@Captivus -ale wrócę do tego postanowienia:
mahon wrote:dlatego narazie odpuszczam sobie dalsze komentowanie do czasu aż zobaczę wyniki zaproponowanego ćwiczenia.
mam wrazenie ze wrociles do wczesniejszych malarskich przyzwyczajen.. mimo pracy jaka wlozyles w model na figurce kroluja niestarannosc i niedokladnosc..
jest szereg elementow ktore wygladaja jakby Ci sie nie chcialo przylozyc.. np. metaliki - dlaczego bolter jest pomalowany jednolicie (czyli srebrny + niestaranne washe z czerni i fioletu)? nie wiem jakie byly Twoje intencje ale wyglada to na robote zrobiona "na odpieprz"
bawisz sie oswietleniem - ale jezeli czystosc malowania i gladkosc przejsc nie sa Twoja najmocniejsza strona, to efekt bedzie niezadowalajacy..
co zrobic zeby osiagnac zadowalajace efekty w malowaniu? walkowanie wspomnianego wczesniej cwiczenia, nakladanie rownych warstw farby, layering, krawedziowanie, darklining.. i tak az do bolu i znudzenia..
sory ale ta poprzednia pani byla lepsza - wiecej pracy wlozyles w starannosc..Slawol wrote:To i tak jedna z Twoich lepszych prac, Gildor. Faktycznie, pojedynczy model lepiej Ci idzie
(...)
niestety musisz pojsc droga wskazana przez mahonia
Stop competing with others. Start competing with yourself.

-
maciejrusztyn
Aha jeszcze jedno zauważyłem... przy twarzy na brodzie widać niebieski odcień od pancerza nie wyglada to na zamierzony efekt.
Wielkie dzięki!
Model się fajnie malowało, lubię SM. Jest sporo błędów, które postaram się naprawić w przyszłości
Dzięki Wam wiem co zrobiłem źle. Nie mam siły już na tego figsa, to co było w miarę proste do naprawienia to zrobiłem, większe rzeczy w przyszłości. Krawędziowanie to moja pięta achillesowa, nie lubię tego robić a chciałem aby malowanie tego termoska sprawiało mi czystą przyjemność więc tak lekko odpuściłem. Mimo tego wczoraj nieco krawędziowałem:
https://i217.photobucket.com/albums/cc26 ... koniec.jpg
Jeszcze tylko: klinga, ochraniacz na kolana, odblask, metaliki (rozjaśnić) i będzie w miarę.
Jeszce raz dzięki, następny maryn to 100% blacklining i krawędzig <kiedyś muszę przez to przejść
>.
Każdemu okejnąłem
Miłego dnia!
Model się fajnie malowało, lubię SM. Jest sporo błędów, które postaram się naprawić w przyszłości
https://i217.photobucket.com/albums/cc26 ... koniec.jpg
Jeszcze tylko: klinga, ochraniacz na kolana, odblask, metaliki (rozjaśnić) i będzie w miarę.
Jeszce raz dzięki, następny maryn to 100% blacklining i krawędzig <kiedyś muszę przez to przejść
Każdemu okejnąłem
Miłego dnia!

-
maciejrusztyn
Ha... i popatrz jak plecaczek nabrał pazura jak dostał kilka kresek na końcu:) Tak na całym modelu i na prawde była by klasa.
na tych nowych fotkach widać jedno - jakaś masakra na narammieniku od ręki z bolterem
No na tym nowym zdjęciu wygląda o wiele lepiej, to chyba najlepsza twoja praca jak do tej pory 
Ale miecz zdecydowanie do poprawy, wygląda jak plastikowa zabawka, zrób na nim wyraźniejsze cienie i rozjaśnienia
Ale miecz zdecydowanie do poprawy, wygląda jak plastikowa zabawka, zrób na nim wyraźniejsze cienie i rozjaśnienia
Teraz siedzę nad chaos terminator lordem.
Jak go skończę to wraz z termoskiem pojadą na wycieczkę do Mahonia i Ani, a jak dobrze pójdzie to zwiedzą sobie kawałek świata.
Click to see full-sized image
Dziękuję!
Jak go skończę to wraz z termoskiem pojadą na wycieczkę do Mahonia i Ani, a jak dobrze pójdzie to zwiedzą sobie kawałek świata.
Click to see full-sized imageDziękuję!

-
Potfur
Fajnie, a zarazem nietypowo wyszło Ci złoto. To zwashowany srebrny? Ale za to łańcuchy mi się nie podobają, wyglądają jakby były tylko zwashowane i nic więcej. No, chyba że ich nie skończyłeś. Resztę komentarzy pozostawiam dla profesjonalistów.
I jeszcze jedno, wszystkiego najlepszego Gildor!
I jeszcze jedno, wszystkiego najlepszego Gildor!