[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Re: [PL] Galeria Gildora

Post by mahon »

@Captivus - :lol: ale wrócę do tego postanowienia:
mahon wrote:dlatego narazie odpuszczam sobie dalsze komentowanie do czasu aż zobaczę wyniki zaproponowanego ćwiczenia.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

To i tak jedna z Twoich lepszych prac, Gildor. Faktycznie, pojedynczy model lepiej Ci idzie :)

Do powyższych uwag dodam tylko od siebie jedną rzecz - staranność przy malowaniu elementów oraz dokładność przy prowadzeniu linii, zwłaszcza na pierwszym ujęciu to widać na mieczu --> ta jasnożółta kreska na krawędzi ostrza jest napaćkana i wymaga wyrównania i wygładzenia.

Jeśli chodzi o złoto, to dodałbym w zagłębieniach np. Black Inka, a na krawędziach mieszanki z jakimś metalikiem.

Za to niezła głowa! Naprawdę :clap:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
kacpero

Post by kacpero »

mahon wrote:@Captivus - :lol: ale wrócę do tego postanowienia:
mahon wrote:dlatego narazie odpuszczam sobie dalsze komentowanie do czasu aż zobaczę wyniki zaproponowanego ćwiczenia.
@Gildor: widze ze juz Ci sie znudzilo cwiczenie ktore mahon i pare innych osob Tobie zasugerowali ;)
mam wrazenie ze wrociles do wczesniejszych malarskich przyzwyczajen.. mimo pracy jaka wlozyles w model na figurce kroluja niestarannosc i niedokladnosc..
jest szereg elementow ktore wygladaja jakby Ci sie nie chcialo przylozyc.. np. metaliki - dlaczego bolter jest pomalowany jednolicie (czyli srebrny + niestaranne washe z czerni i fioletu)? nie wiem jakie byly Twoje intencje ale wyglada to na robote zrobiona "na odpieprz"
bawisz sie oswietleniem - ale jezeli czystosc malowania i gladkosc przejsc nie sa Twoja najmocniejsza strona, to efekt bedzie niezadowalajacy..
co zrobic zeby osiagnac zadowalajace efekty w malowaniu? walkowanie wspomnianego wczesniej cwiczenia, nakladanie rownych warstw farby, layering, krawedziowanie, darklining.. i tak az do bolu i znudzenia..
Slawol wrote:To i tak jedna z Twoich lepszych prac, Gildor. Faktycznie, pojedynczy model lepiej Ci idzie :)
(...)
Za to niezła głowa! Naprawdę :clap:
sory ale ta poprzednia pani byla lepsza - wiecej pracy wlozyles w starannosc..
niestety musisz pojsc droga wskazana przez mahonia ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

Aha jeszcze jedno zauważyłem... przy twarzy na brodzie widać niebieski odcień od pancerza nie wyglada to na zamierzony efekt.
Gildor

Post by Gildor »

Wielkie dzięki!
Model się fajnie malowało, lubię SM. Jest sporo błędów, które postaram się naprawić w przyszłości :) Dzięki Wam wiem co zrobiłem źle. Nie mam siły już na tego figsa, to co było w miarę proste do naprawienia to zrobiłem, większe rzeczy w przyszłości. Krawędziowanie to moja pięta achillesowa, nie lubię tego robić a chciałem aby malowanie tego termoska sprawiało mi czystą przyjemność więc tak lekko odpuściłem. Mimo tego wczoraj nieco krawędziowałem:
https://i217.photobucket.com/albums/cc26 ... koniec.jpg
Jeszcze tylko: klinga, ochraniacz na kolana, odblask, metaliki (rozjaśnić) i będzie w miarę.

Jeszce raz dzięki, następny maryn to 100% blacklining i krawędzig <kiedyś muszę przez to przejść :cry: >.
Każdemu okejnąłem :wink:

Miłego dnia!
Image
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

Ha... i popatrz jak plecaczek nabrał pazura jak dostał kilka kresek na końcu:) Tak na całym modelu i na prawde była by klasa.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

na tych nowych fotkach widać jedno - jakaś masakra na narammieniku od ręki z bolterem
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Flameon

Post by Flameon »

No na tym nowym zdjęciu wygląda o wiele lepiej, to chyba najlepsza twoja praca jak do tej pory :D
Ale miecz zdecydowanie do poprawy, wygląda jak plastikowa zabawka, zrób na nim wyraźniejsze cienie i rozjaśnienia ;)
Gildor

Post by Gildor »

Teraz siedzę nad chaos terminator lordem.
Jak go skończę to wraz z termoskiem pojadą na wycieczkę do Mahonia i Ani, a jak dobrze pójdzie to zwiedzą sobie kawałek świata.
ImageClick to see full-sized image
Dziękuję!
Image
Potfur

Post by Potfur »

Fajnie, a zarazem nietypowo wyszło Ci złoto. To zwashowany srebrny? Ale za to łańcuchy mi się nie podobają, wyglądają jakby były tylko zwashowane i nic więcej. No, chyba że ich nie skończyłeś. Resztę komentarzy pozostawiam dla profesjonalistów. :wink:

I jeszcze jedno, wszystkiego najlepszego Gildor! :cyclops:
Post Reply