Twój kolega jest szczęściarzem
[PL] lolerowe mazanki
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] lolerowe mazanki
gratulacje, w 4 godziny to ja bym co najwyżej podstawowe kolory! Malowanie mroczne i dla skavenów bardzo pasuje. Freehand na sztandarz 1 klasa.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Co do Champion :
Podoba mi się miecz (chyba najlepsza cześć figurki) ,natomiast zupełnie nie pasi mi czarny pancerz .POdstawka troche zlewa sie ze szmatka ale za to freehandy
(nie idealne ale zdecydowanie na plus
) .
Szczurek :
Bardzo fajny model .Metaliki najlepsze i sztandar .Trochę za dużo imo tej czerwieni na nim ,ale da się przeżyć .No i tempo malowania
Ja w tym czasie nie wiem czy bazowe równo bym położył
p.s-asz ciekaw jestem co na Hussara szykujesz
Podoba mi się miecz (chyba najlepsza cześć figurki) ,natomiast zupełnie nie pasi mi czarny pancerz .POdstawka troche zlewa sie ze szmatka ale za to freehandy
Szczurek :
Bardzo fajny model .Metaliki najlepsze i sztandar .Trochę za dużo imo tej czerwieni na nim ,ale da się przeżyć .No i tempo malowania
p.s-asz ciekaw jestem co na Hussara szykujesz

Bardzo udany sztandar, a i metaliki mi się podobają 
Chyba jednak trochę przesadziłeś z białym kolorem przy płomieniu pochodni
Chyba jednak trochę przesadziłeś z białym kolorem przy płomieniu pochodni
Cześć
Jako że miałem do pomalowania sztandar dla pewnego gracza postanowiłem zrobić o nim prostego tutka.
https://thebrushbrothers.blogspot.com/20 ... -step.html
Jest po angielsku ale myślę że zdjęć jest dużo i są jasne. Jak co to można pytać
pozdrawiam
Swoją drogą to nie wrzucałem tu mojego bloodcrushera:)
Click to see full-sized image
Jako że miałem do pomalowania sztandar dla pewnego gracza postanowiłem zrobić o nim prostego tutka.
https://thebrushbrothers.blogspot.com/20 ... -step.html
Jest po angielsku ale myślę że zdjęć jest dużo i są jasne. Jak co to można pytać
pozdrawiam
Swoją drogą to nie wrzucałem tu mojego bloodcrushera:)
Click to see full-sized imageRe: [PL] lolerowe mazanki
Bardzo fajny poradnik .Uzmysłowiłeś mi dość istotną rzecz przy malowaniu freehand'ów.Dzięki
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
taki tam, malutki update. 2 sztandary dla gracza z Opola
Miało być w miarę proste, fajnie wyglądające w oddziale.
Click to see full-sized imageMiało być w miarę proste, fajnie wyglądające w oddziale.
nooooo. bo wygląda jak by się po prostu światło odbijało, ale widać po kierunku padania cienia na kartkę, że tak nie jest - czyli po prostu dobrze pomalowane czernie 
dzięki
te czernie w sumie łatwo się robiło bo to kilka psiknięć aerografem od góry a potem trochę poprawiania i glazowania:)
no bo tak to sie robi - a jak sie nie ma areo to 2 kolorowy podkład
(co nie zmienia niczego że wyszło bardzo fajnie