[PL] Aparat ...

Tu możemy rozmawiać o ciekawych produktach przydatnych w naszym hobby, o tym co chcielibyśmy zobaczyć, co nam się nie podoba...
szczurek_

Post by szczurek_ »

Pamietam ,ze moje TK robilem pozyczonym soniakiem (jakis starszy model) . Foty wygladaja tak :
https://coolminiornot.com/browse/page/2/ ... r/szczurek

p.s-ten Panasonic Lumix DMC-LS75 jakis niedrogi jest ;) 340 czy jakos tak :)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

elektronika bardzo staniala ostatnio. poza tym to aparat amatorski, kompaktowy. ale obecnie takie aparaty maja parametry az za dobre do fotografowania figurek :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
IRKUCK

Post by IRKUCK »

hehe przychodzi mi taka mysl :P ze nawet dobry aparat nie pomoze, bo sam ich nie zrobi :P
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
dead

Post by dead »

Mahon ma racje - spora matryca stabilizator obrazu powinno styknac do figurek (przeciez robimy zdjecia w okreslonych warunkach oswietleniowych uzywajac statywu i mogac wszystkie parametry ustawic na manualu nie martwiac sie o czas ...) - choc wazne jest by wiernie odwzorowywal kolorki ...

ja uzywam minolty z20 - co za archaiczny model (zreszta juz minolta nie robi cyfrakow jako minolta tylko pod szyldem SONY ;) ) i do figsow az za dobra :D a zdjecia normalne robi po prostu wystarczajace dla amatora jakim jestem (nie wiem ile teraz stoja te cyfraki ale rok temu dobry zestaw zamykal sie w granicy 500-600 zlotych a teraz pewnie jeszcze mniej) ...

jednak polecam zakup nowego aparatu badz malo uzywanego ze wzgledu na gwarancje ;) (uzywane paroletnie cyfraki moga sei zepsuc z dnia na dzien niestety a naprawy sa drogie i czesto prezwyzszaja cenowo zakup nowego cyfraka)

to chyba tyle pozdro
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

przy obecnych cenach aż szkoda kupować używany...
no i kupując aparat do figurek nie zapomnij o statywie!
-- Mahoń

Image

szczurek_

Post by szczurek_ »

Statyw to podobno groszowa sprawa :wink:
Mahon ,a co poleciłbyś w cenie 300-350 złociszy ? wiesz jeszcze nie wiem dokładnie jak z kasą będę .... :roll:
Image
dead

Post by dead »

ja mam taki statywik (uwazam ze cena okolo 20 pln z przesylka to atrakcyjna oferta - ja placilem za sam grat bo mieszkam w okolicach 3 miasta ;) )sprawdza sie swietnie wykonanie porzadne ...
https://afe.pl/catalog/product_info.php? ... cts_id=375

w sklepie byly rowniez super zarowki (o barwie i cieplu odpowiadajacemu temu dziennemu slonecznemu) i namioty bezcieniowe

pozdro
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

nie wiem czy groszowa - ja dałem za swój 185pln i tez sobie chwale :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

do fotografowania figurek statyw stołowy wystarczy. Wiem, bo mam taki sam jak dead :D i również sobie chwalę. Demi też masz rację ... ale Twój to chyba inna kategoria: "Large model" ;)
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ja tam wolę duży, ale wystarczyć powinien stołowy :) jak masz na czym go postawić...
-- Mahoń

Image

Post Reply