@MiSiU - racja, ciężarówka jest super. bardzo podobają mi się też plastikowi Krooci, jak na ograniczone możliwości tej rasy to krasnale nie są złe, pudło cadian było niezłe, imperium do WFB zwykle miało fajne plastiki. swego czasu box zombiaków bardzo się wybijał....
bywały naprawdę niezłe zestawy!
@Demi - taka reedycja? taka jakość to uchodziła w latach 80-tych. jakoś bardziej podoba mi się stary....
@Nameless - to prawda, obecne mają najwięcej harmonii i demonicznego wdzięku. czasem podoba mi się (no, mimo jakości) najstarszy wzór demonetek - mają w sobie coś obcego, takiego modliszkowego. kojarzą mi się ze starymi ilustracjami z Warhammera (jak jeszcze nie był dla dzieci) albo ze stylem J.Blanche'a. Gdzieś z połączenia tych 2 wyszedłby idealny dla mnie wzór demonetki. I nie zapominajmy że Slaanesh jest bogiem dwupłciowym i demonetki mają 1 nagą pierś. A te nowe to dla mnie jakieś Tiny Turner albo inspiracje tytułem "O czym szumią wierzby"
[PL] Nowa Armia do 40tki Demony :)
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

Re: RE: [PL] Nowa Armia do 40tki Demony :)
pewnie że nieNameless wrote:Demi - nowy tron nawet sie nie umywa do starego
-
Nameless
- The Better Choice

RE: Re: RE: [PL] Nowa Armia do 40tki Demony :)
A te nowe to dla mnie jakieś Tiny Turner albo inspiracje tytułem "O czym szumią wierzby"
jesli o mnie chodzi, to demonetki maja byc seksowne. stworki z 1 piersia takie nie sa
https://pagesperso-orange.fr/taran/image ... onette.jpg
stara dobra ilustracja....
o ile pamiętam one nies są seksowne w nasz ludzki sposób, ale w jakiś zdeprawowany przewrotny i perwersyjnie kuszący. o ile ich wygląd może wydawać się nawet odpychający, trudno oprzeć się ich kuszącej aurze i nadnaturalnemu urokowi.
wydaje mi się, że jeśli kogoś kusi taka demonetka to jest to przewrotne i perwersyjne. wyrzuty sumienia i poczucie nieczystości murowane
i chyba o to chodziło ze Slaaneshem
ale jak mówiłem - ja jestem oldschoolowy w moim postrzeganiu świata WARHAMMERA.
jako modele - aktuialne są ładniejsze, ale nie do końca oddają moją wizję demonetek (a to je miały przedstawiać)
stara dobra ilustracja....
o ile pamiętam one nies są seksowne w nasz ludzki sposób, ale w jakiś zdeprawowany przewrotny i perwersyjnie kuszący. o ile ich wygląd może wydawać się nawet odpychający, trudno oprzeć się ich kuszącej aurze i nadnaturalnemu urokowi.
wydaje mi się, że jeśli kogoś kusi taka demonetka to jest to przewrotne i perwersyjne. wyrzuty sumienia i poczucie nieczystości murowane
ale jak mówiłem - ja jestem oldschoolowy w moim postrzeganiu świata WARHAMMERA.
jako modele - aktuialne są ładniejsze, ale nie do końca oddają moją wizję demonetek (a to je miały przedstawiać)
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

mahon 1:0 Nameless
demonica jest sexy
demonica jest sexy
co do tego czy jest fizycznie atrakcyjna to się nie wypowiem, ale podobno przywołuje się takie, bo oferują przyjemność przekraczającą cokolwiek, co mogą zaoferować śmiertelnicy. w takim przypadku wielu na pewno uzna, że nie taka ona znowu brzydka 
-
Nameless
- The Better Choice

@Demi - nie jest
co znaczy, ze jestes zdeprawowany i perwersyjny 
ilustracje kojarze ze starych czasow. ze starych czasow kojarze tez swoje watpliwosci: jak stworki z jedna piersia i szczypcami moga byc seksowne i kuszace
nie wspominajac o wiekszym demonie, ktory fluff mial w zasadzie identyczny jak demonetki a wygladal jak skrzyzowanie minotaura z krabem
ilustracje kojarze ze starych czasow. ze starych czasow kojarze tez swoje watpliwosci: jak stworki z jedna piersia i szczypcami moga byc seksowne i kuszace
nie wspominajac o wiekszym demonie, ktory fluff mial w zasadzie identyczny jak demonetki a wygladal jak skrzyzowanie minotaura z krabem
Last edited by Nameless on 20 Feb 2008, o 14:19, edited 1 time in total.
na tym polega przewrotnosc Slaanesha - jak opadnie demoniczna aura i zobaczysz w swoim łóżku skrzyżowanie kraba z minotaurem, to dostaniesz takiego kaca moralnego, że nie będziesz w stanie funkcjonować w normalnym społeczeństwie i albo wyskoczysz z okna, albo wstąpisz do kółka w którym będziesz mógł podzielić się swoim problemem (tzw. kult slaanesha), albo poprosisz demona żeby znowu zapodał tę aurę, bo wtedy było lepiej... i tak bez końca 
bo to gra dla dojrzalych i skomplikowanych osob