a czy ja mowilem o tobie?
Nameless wrote:to juz chyba i tak nie zdazysz youngblooda naszykowac na konkurs..Gildor wrote:Postaram się wpaść
No chyba =]
a czy ja mowilem o tobie?
Nameless wrote:to juz chyba i tak nie zdazysz youngblooda naszykowac na konkurs..Gildor wrote:Postaram się wpaść

dokładnie takNameless wrote:a co do ilosci kategorii - chyba lepiej bedzie smakowac podium, jesli je wybierzemy z 30 prac, niz z 5?
jeżeli zobaczę to na pewno tak - a w tym roku 'best of juniors' też przytuli jakiś dodatkowy bonusik - uprzedzając pytanie - nie wiem jeszcze coNameless wrote:jesli organizator zobaczy niespodziewany wysyp prac mlodziezy, z pewnoscia pomysli w przyszlym roku o osobnej kategorii dla nich.
miałem taki wstępny plan żeby ktoś pograł "w tle" do blablania przy piwku przez 1h-1.5h, ale tak jak napisałem ta kwestia jest już raczej nieaktualna (zresztą już jakiś czas temu, podczas 'knucia' w węższym gronie zasugerowano mi, że muza live nawet w tle 'beee'czlowiek.morze wrote:Koncert moim zdaniem to nie jest taki dobry pomysł, ponieważ spotykamy się aby pogadać, pośmiać, a koncert i głośna muzyka mogą tylko przeszkadzać
przyznam szczerze, że o 'rozjeżdżaniu się' nie pomyślałemczlowiek.morze wrote:lepiej jakby impreza była troszkę bliżej centrum, wtedy chyba łatwiej później w nocy się rozjechać.
mogę obiecać, że ustawię Was w rządku ... co do zaprowadzenia, to nie mam pewności ze względu na kolejny dzień eventowy (w niedzielę od rana będą pokazy gier bitewnych, turnieje, jakieś spotkania autorskie etc.) - wszystko zależy od tego, ile mniej lub bardziej absorbujących mnie tematów zostanie mi do zrobienia zaraz po konkursie. Jeżeli sam nie dam rady to wydeleguję kogoś do zaprowadzenia Was. Ewentualnych wolontariuszy z wawy, chętnych do zaprowadzenia (gdybym sam nie mógł) poproszę o PM'kę.czlowiek.morze wrote:organizator jest potrzebny aby po imprezie ustawić nas wszystkich spragnionych w rządku i poprowadzić do knajpy.
Jest jakieś minimum ? Duzy kolo (ork/terminator) z małym przydupasem (goblin/gwardzista)na rozbudowanej podstawce to już oddział ? Czy minimalnie 5 wielkosci czlowieka/SM4. Dioramy:
1. Pracę stanowi co najmniej 1 model na rozbudowanej podstawce scenicznej
2. Do kategorii kwalifikują się też grupy modeli stanowiące oddziały.
3. Dopuszcza się łączenie w oddziale modeli różnych rodzajów, wielkości, o różnym uzbrojeniu, oraz mieszanie kawalerii z piechotą, a także modeli różnych producentów. Oddział powinien jednak wyglądać spójnie i tworzyć całość
4. Rozmiar i kształt podstawki scenicznej nie jest ograniczony.
5. Ocenie podlega także fabuła prezentowana na dioramie, sposób zintegrowania modeli ze sobą oraz z otoczeniem, a także interakcja między modelami.
6. Cały oddział bez względu na szyk musi posiadać wspólną podstawkę pozwalającą na przemieszczanie oddziału jako całości.