[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@Galharen - niepotrzebnie czekasz, bo są już w galerii :lol:

@Dead - A owszem, ladniej teraz i mysle ze to twoj najlepszy model (mimo ze nie bije tak po oczach jak poprzednie). Grzywa jednak ciagle odstaje jakosciowo... co zrobic?
No i cienie na kotku moglyby byc odrobine glebsze...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
dead

Post by dead »

kulej kuleje ;) grzywa kuleje ;) dlatego jeszcze ja troche popoprawiam (wysle dzis badz jutro - i tak ja uplynnilem :D moze teraz miejscami fajnie by bylo ja powyciagac jakos delikatnie)... nie jest to moze model blaskomiotny i oczojebny ale mysle ze dzieki temu ze jest bardziej stonowany i spokojny zyska na tym (no i wreszcie cos innego :D a nie te niebieskie pedalki). Cienie glebsze hmm nie wiem mi sie podoba tak jak jest ... chyba kwestia estetyki indywidualnej ;) choc moze faktycznie miejscami na pachwince moznaby dorzucic kilka glebszych czesci ale nie chcialem przesadzic :D ... (choc spotkalem sie z glosami ze miejscami jest za jasno ;) )

Co do moich nudow HElfickich to chyba nie narzekam ;) 2 armie do malowania + koniec wlasnej kolekcji = zawalone terminy ;) i to chyba do konca zycia ;) - no zartuje ale na najblizsze miesiace mam pelne rece roboty :D
dead

Post by dead »

ImageClick to see full-sized image

oficjalne fotki ;) Ciekawe za ile zejdzie :P -> coz teraz to mozecie sie kochani wypowiedziec bardziej o modelu wizdac go u siebie w domu :P. Wydaje mi sie ze zdjecia caly czas nie oddaja tego co soba prezentuje samo malowanie... Ale takich strasznych bledow nie widze jak na poziom 3 :P musze parcowac pracowac i jeszcze raz pracowac ... no i musze sie wreszcie naumiec jakis grzyw porzaadnych robic ;)
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Jak dla mnie to zrobiłeś duży krok w jakości i obecnie to moja ulubiona praca z pośród Twoich.
Jest staranniejsza, przemyślana kolorystycznie ;) co dla daltonisty pewnie nie łatwe.

Mało mnie przekonują pasy na ostrzu topora ... no i skałka na podstawce jest mało staranna.

Konwersja jak dla mnie w 10.
Jest dynamicznie i choć upozowanie elfa było ryzykownym posunięciem, to nie wygląda na szczęście jak by spadał z lwa (ufff)

Z pewnością zdajesz sobie sprawę z tego, że NMM wymaga jeszcze gładszych przejść i na Twoim miejscu na tym bym się skupiła w przyszłości :whistle:
-- Ańa

Image
DEMON_COLOR

Post by DEMON_COLOR »

Fajny pomysł z tą figurką :D
Moge zapożyczyć ;D??? :roll: :D CHętnie bym zrobił coś podobnego ;D

co do modelu to kurde mało staranny ten NMM miejscami :roll: Najbardziej mi sie podoba lew chyba - gładko i starannie ;)
Ze tak powiem NMM miejscami CHROPOWANTY - zarówno srebro jak i złoto.

Bardzo ładna MINI :)))

D_C
Gildor

Post by Gildor »

Nie wiem czy to konwersja czy oryginalny model ale wygląda bdb. Co do nmma to miejscami jest tak jak napisał D_C, ale mało jest tych miejsc. Lew wygląda rzeczywiście spoko.
Pozdrawiam
Image
dead

Post by dead »

macie racje nmm nie jest gladki bo za malo tam delikatnosci i lekkich przeswitujacych warstw ;) glejzow czy czego tam jeszcze byscie chcieli ;) - ja jestem zadowolony z nasycenia oraz wzglednie dobrego rozlozenia swiatlocienia (choc wolalbym by byl on demonowy ;) - bardziej mi sie podoba - to jednak wole zostac przy swoim stylu). ten cel chyba osiagnalem ... metalic jest chropowaty bo jestem jeszcze za duzym leszczem w tej branzy ;) :D (teraz wlasnie przyszla pora na cwiczenie wygladzania ;) - trzymajcie kciuki )

lewek w realu fajniejszy jak na wszystkich zdjeciach i chyba mi sie najbardziej podoba ... (i chyba jest to najfajniejszy element figsa - poza grzywa ;) - ktos ma tutorial jak robic grzywe :D ?? / ladne wlosy ??)

pomysl -> prosze brac :D kopiowac tworzyc - czekam ... (jest to lew z chariota i jezdziec od chariota -> mozna go fajniej zrobic ;) - czekam na wasze wersje :P )

dziekowac dziekowac za wasze slowa.

tymczasem zabieram sie za wykonczenie oddzialu sperelfow :D
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Jak dla mnie - wyrobiłeś się kolorystycznie. Nie straszysz już smerfowymi barwami, a trochę się uspokoiłeś.
To na plus. Na żywo mi się akurat lew mniej podoba, bo widać kolejne warstwy farby, co trochę ginie z kolei na zdjęciu i gładziej przez to wygląda.
Za to na żywo NMM podobał mi się bardziej - zdjęcie wydobyło poszczególne warstwy i nieco traci przez to na efekcie.

Podsumowując - dobra i pomysłowa konwersja, choć ja bym dołożył siodło lub jakieś futro do siedzenia. Popracuj nad gładkością przejść i precyzją malowania, bo idziesz zdecydowanie w dobrą stronę!
-- Mahoń

Image

dead

Post by dead »

ImageClick to see full-sized image

kolejny unit z zamowienia tylko ze innego :D ... pozdro i udanych malunkow w 2009 pozdro
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

bejcowane elfy? :shock:

podoba mi sie!
-- Mahoń

Image

Post Reply