[PL] Umpa i jego wypociny...

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Rentall

Re: [PL] Umpa i jego wypociny...

Post by Rentall »

podobaja mi sie te portki, fajnie je pomalowales, ale na przyklad niebieski od wewnetrznej strony reki wyglada na niedokonczony, maska mi tez przypadla do gustu, taka hokejowa :P nie rozumiem natomiast co on ma na plecach, to zielono-brazowe, zbroje ?
umpa

Post by umpa »

True true na przyznaje sie dałem ciała na tej ręce i jeszcze w kilku miejscach, nie będe ukrywał, że tak nie jest, ale mam zamiar coś z tym zrobić :)
To coś na plecach w zasadzie na początku też sie zastanawiałem co to ma być i sobie wymyśliłem, że to taka kurtka wojskowa, a na niej opięta jest jakaś taka uprząż skórzana.
Rentall

Post by Rentall »

tez mi tak to wygladalo, ze na kurtce jeszcze cos jest :) to działaj skoro jeszcze Ci sie chce :P
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

już tłumaczę co jest na kurtcę - tak to jest uprząż taktyczna tyle że nie skórzana a powinna być z materiałów - służy do mocowana ekwipunku dodatkowego (zaczepy na granaty , noże, plecak, latarka, kabura ) nowoczesne mundury są wyposażone w coś takiego

gdzieś już ci pisałem o pochwie na miecz i że wygląda nie z tej bajki :P - totalnie odstaje malowaniem
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
umpa

Post by umpa »

Prawda Maru, pochwa na miecz i kurtka tego jegomościa to dwa elementy, na które nie miałem pomysłu. Nie masz może w zanadrzu jakiejś inspiracji? ;)
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

no ba :)
flufowo koleś jest byłym przywódcą klanu ninja który został zdradzony , swingował własną śmierć , Zarżnął potem zdrajców i zabrał pamiątkowy "ninja To"
tu masz oficjalny fluf pana :) (nieoficjalnie jest bardziej to co napisałem :) )
https://www.infinitythegame.com/infinity ... Itemid=196

jak i jego oficjalne malowanie
- koleś pełnił funkcje Oniwabana - znasz tego pana :) - no więc jak najbardziej możesz pomalować te elementy podobnie
albo polecieć w fajne moro - bo to w sumie jest "ogrodnik"
ma on na sobie kamizelkę taktyczną z nałożoną uprzężą - a te zazwyczaj są maskującym w kolorze lub czarne (ale może być i zielona kamizelka + czarne szelki :P)

tak czy siak nie pasuje to że reszta jest tak czysta a o n nagle kamizelkę wyciąga z pod szafy gdzie jamnik na niej spał i zakłada :wink:
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
kacpero

Post by kacpero »

no nie wiem ja w malowaniu w mniejszym stopniu kierowalbym sie fluffem a w wiekszym - tym zeby figurka po prostu wygladala jak najlepiej (kolorystycznie i technicznie)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Strasznie mi się ta praca podobała i dałem bodajże żeton "na zachęte" :D Niebieskie gatki i podstawka najlepsze .
Image
przemosz.

Post by przemosz. »

Swietne niebieski gacie!Niestety cala reszta wyglada dla mnie jak WIP , w szczegolnosci pochwa , miecz, wlosy , plecak.
kacper_gda

Post by kacper_gda »

Na podstawce brakuje listków z naszej osiedlowej brzozy :D
Post Reply