[PL] Umpa i jego wypociny...
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Umpa i jego wypociny...
podobaja mi sie te portki, fajnie je pomalowales, ale na przyklad niebieski od wewnetrznej strony reki wyglada na niedokonczony, maska mi tez przypadla do gustu, taka hokejowa
nie rozumiem natomiast co on ma na plecach, to zielono-brazowe, zbroje ?
True true na przyznaje sie dałem ciała na tej ręce i jeszcze w kilku miejscach, nie będe ukrywał, że tak nie jest, ale mam zamiar coś z tym zrobić 
To coś na plecach w zasadzie na początku też sie zastanawiałem co to ma być i sobie wymyśliłem, że to taka kurtka wojskowa, a na niej opięta jest jakaś taka uprząż skórzana.
To coś na plecach w zasadzie na początku też sie zastanawiałem co to ma być i sobie wymyśliłem, że to taka kurtka wojskowa, a na niej opięta jest jakaś taka uprząż skórzana.
tez mi tak to wygladalo, ze na kurtce jeszcze cos jest
to działaj skoro jeszcze Ci sie chce 
już tłumaczę co jest na kurtcę - tak to jest uprząż taktyczna tyle że nie skórzana a powinna być z materiałów - służy do mocowana ekwipunku dodatkowego (zaczepy na granaty , noże, plecak, latarka, kabura ) nowoczesne mundury są wyposażone w coś takiego
gdzieś już ci pisałem o pochwie na miecz i że wygląda nie z tej bajki
- totalnie odstaje malowaniem
gdzieś już ci pisałem o pochwie na miecz i że wygląda nie z tej bajki
Prawda Maru, pochwa na miecz i kurtka tego jegomościa to dwa elementy, na które nie miałem pomysłu. Nie masz może w zanadrzu jakiejś inspiracji? 
no ba
flufowo koleś jest byłym przywódcą klanu ninja który został zdradzony , swingował własną śmierć , Zarżnął potem zdrajców i zabrał pamiątkowy "ninja To"
tu masz oficjalny fluf pana
(nieoficjalnie jest bardziej to co napisałem
)
https://www.infinitythegame.com/infinity ... Itemid=196
jak i jego oficjalne malowanie
- koleś pełnił funkcje Oniwabana - znasz tego pana
- no więc jak najbardziej możesz pomalować te elementy podobnie
albo polecieć w fajne moro - bo to w sumie jest "ogrodnik"
ma on na sobie kamizelkę taktyczną z nałożoną uprzężą - a te zazwyczaj są maskującym w kolorze lub czarne (ale może być i zielona kamizelka + czarne szelki
)
tak czy siak nie pasuje to że reszta jest tak czysta a o n nagle kamizelkę wyciąga z pod szafy gdzie jamnik na niej spał i zakłada
flufowo koleś jest byłym przywódcą klanu ninja który został zdradzony , swingował własną śmierć , Zarżnął potem zdrajców i zabrał pamiątkowy "ninja To"
tu masz oficjalny fluf pana
https://www.infinitythegame.com/infinity ... Itemid=196
jak i jego oficjalne malowanie
- koleś pełnił funkcje Oniwabana - znasz tego pana
albo polecieć w fajne moro - bo to w sumie jest "ogrodnik"
ma on na sobie kamizelkę taktyczną z nałożoną uprzężą - a te zazwyczaj są maskującym w kolorze lub czarne (ale może być i zielona kamizelka + czarne szelki
tak czy siak nie pasuje to że reszta jest tak czysta a o n nagle kamizelkę wyciąga z pod szafy gdzie jamnik na niej spał i zakłada
no nie wiem ja w malowaniu w mniejszym stopniu kierowalbym sie fluffem a w wiekszym - tym zeby figurka po prostu wygladala jak najlepiej (kolorystycznie i technicznie)
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Strasznie mi się ta praca podobała i dałem bodajże żeton "na zachęte"
Niebieskie gatki i podstawka najlepsze .

Swietne niebieski gacie!Niestety cala reszta wyglada dla mnie jak WIP , w szczegolnosci pochwa , miecz, wlosy , plecak.
-
kacper_gda
Na podstawce brakuje listków z naszej osiedlowej brzozy