Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
"przekraczać granice wiarygodności" to może fantastyka naukowa - choć też uważam, że nie powinna, ale taka szeroko rozumiana to przecież nie musi mieć umiaru.
Star Wars to taka techniczna fantastyka, techniczna też nie stricte science, napisałbym - prawie techno fantasy. Nazywają to też "space operą".
Dla mnie więc kolor odbicia miecza świetlnego to rzecz wtórna - najważniejsze aby było dobrze namalowane!
Malowanie Theotrila nie psuje przecież ogólnego feelingu postaci.
Niech moc będzie z Wami!
Muszę na hussara pomalować coś z Osl'em o innym kolorze niż źródło światła. Wtedy to dopiero wzbudzę sensację jak u mnie pochodnie z czerwonym płomieniem będą na ścianie dawać zielone światło Nie jest to w żaden sposób przytyk do twojego modelu, po prostu chciałem się podzielić pomysłem
A co do figurki to fajnie czernie na razie wyglądają, osl możesz zrobić oczywiście w jakim tylko zechcesz kolorze ale wtedy przeciętny widz po prostu uzna ,że to dziwne i tyle. Pytanie tylko czy interesuje cię to ,że ktoś może uznać to za błąd czy nie?
dopóki Nameless ma choćby najmniejsze szanse bycia sędzią, zrobienie tego równa się rzeczywiście tylko zrobieniu sensacji i przekreśleniu własnych szans na jakiekolwiek trofeum. Szkoda twoich umiejętności, Flameon