@Maru jesli będziesz miał chwilę to wypowiedz się proszę na temat fotek, no i co i jak ewentualnie poprawić, żeby było lepiej jakby co aparat to Nikon Coolpix S1
wiem że to nikon s1 - nie usunąłeś meta danych z plików

(i dobrze boi tam sa parametry ustawień aparatu:) )
zabrałeś sie za Asure
co do fotek ... sczeże ci powiem że specyfikacja S1 jest jakaś mocno tajna .. czego nie czaje .. np nie wiem co to jest Flasz mode 16 ... (i w cholerę nie mogę żnaleść tego w specyfikacji ) robiłeś fotki z flaszem ??
teraz tak twoje fotki są prześwietlone o jakieś 15 ~20 procent
robiłeś z flaszem czy z lampka ?? (jak z lampka to z jaka / czy mała dyfuzor - jak najwięcej danych to wtedy będę mógł pomóc)
poza tym fotka jest lekko przechylona w Magenta ..ale to nikon (cały czas podtrzymuję opinję ze nikony to świetne aparaty .. od 3,5k za body )
masz w nim możliwość wymuszenia wyższej przysłony bo w specyfikacji i wynika mi że masz do 8 F ... ale fotki są cyknęte na 3f
(może być i tak że on ma do 3f .. a 8 z ręcznym dostrojeniem naświetlana ... ale nie wiem jak napisałem dane tego aparatu sa jakieś tajne przez poufne
udało mi sę ustalić że majstrowali przy MP ... i inaczej ma podane a inaczej rzeczywiste .. więc może cos pogrzebali głębiej _)
to co muszę wiedzieć by ci coś powiedzieć sensowego w stylu "zrób to i to a będzie lepiej "
jakie było oświetlenie
jak to jest z przysłoną (czy jest możliwość manualnego wymuszenia większej ) - masz cos pod nazwa programowany AV .. w cholerę nie wiem co to (moze wlaśnie to )
o masz fajną funkcje w aparacie - regulację jasności wyświetlacza - czyli to o czym pisałem gdzieś tam