Zatytuluj to "Wiosna na Fenris"
[PL] Warsztat Kacpra
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Nameless
- The Better Choice

Re: [PL] Warsztat Kacpra
jako sniegowy snieg to moze nie najlepiej wyglada, ale jako na wpol roztopiony snieg jest calkiem ok.
Śnieg jest fajny
.Cała figurka prezentuje się świetnie tylko ten płaszczyk i paski na naramienniku jakoś mi nie pasują .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
niestety do wisny to jeszcze dalekoNameless wrote:jako sniegowy snieg to moze nie najlepiej wyglada, ale jako na wpol roztopiony snieg jest calkiem ok.
figurka mi sie podoba, zwlaszcza pancerz (fajne odpryski/zadrapania!) i NMM na toporze (moze brakuje troche blikow ale za to jest dobry kontrast)..
jest jednak wiele elementow ktorym chyba poswieciles mniej czasu, przez co wygladaja jakby byly malowane jedynie dwoma kolorami (np. plasma pistol, rude wlosy, futro, granaty)..
twarzyczce przydalyby sie rozjasnienia, bo jak dla mnie jest odrobinke za ciemna..
Stop competing with others. Start competing with yourself.

zgodzę się z kacprem, twarz za ciemna, zlewa mi się z włosami.
Najfajniejsza jest zbroja, a i weathering wyszedł realistycznie - nie za dużo, nie za mało
Najfajniejsza jest zbroja, a i weathering wyszedł realistycznie - nie za dużo, nie za mało
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Dobra pracka, generalnie mi się podoba. Ale złoty NMM wymaga innego podejścia wg mnie. Mało metalicznie wygląda, za dużo żółci.
Podstawkę zrobiłbym też niższą, a szerszą. Trochę mi się kompozycja przy tym chwieje.
Pancerze wyszedł kozacko, dobre umiejętności blendowania. Za to razi mnie najbardziej futerko - wygląda jak wycieraczka. Za mało głębi, za intensywny czekoladowy kolor - nie leży mi.
Z twarzą faktycznie można walczyć jeszcze, ale wystarczyłoby zrobić ostrzejsze kreski rozjaśnień na kościach policzkowych, nosie i czole.
Fajny ludzik. Śnieg też daje radę
pzdr
Sz.
Podstawkę zrobiłbym też niższą, a szerszą. Trochę mi się kompozycja przy tym chwieje.
Pancerze wyszedł kozacko, dobre umiejętności blendowania. Za to razi mnie najbardziej futerko - wygląda jak wycieraczka. Za mało głębi, za intensywny czekoladowy kolor - nie leży mi.
Z twarzą faktycznie można walczyć jeszcze, ale wystarczyłoby zrobić ostrzejsze kreski rozjaśnień na kościach policzkowych, nosie i czole.
Fajny ludzik. Śnieg też daje radę
pzdr
Sz.
-
kacper_gda
Dzieki za komentarze 
Lepsze fotki Rune priesta i moja praca na Slayer of Deamons
Click to see full-sized image
pozdro
Lepsze fotki Rune priesta i moja praca na Slayer of Deamons
Click to see full-sized imagepozdro
Cześć
obie prace fajne.
Ładne przejście na ostrzu od granatu po fiolet.
Koncepcja kolorystyczna obu prac wydaje mi się wyważona i przemyślana.
światłocień na toporku Space Wolves Rune Priesta też bardzo gładki.
Generalnie podoba mi się Twoje malowanie ... cienie podobają mi się u Ciebie dużo bardziej niż rozjaśnienie.
Ostateczny cień jest subtelny, bez wulgarnej kreski, czego nie mogę powiedzieć o rozjaśnieniu.
Te linie np. na ostrzu topora są tam potrzebne, ale nie w takim wykonaniu. Właściwie to w moim odczuciu jedynie one zaniżają wyrównany poziom reszty pracy.
Ja bym spopieliła biel którą krawędziowałeś np. NMM i tak złamany kolor mniej by się odcinał. Bielą jedynie poprawiałabym w miejscach, gdzie powinien znaleźć się ostateczny rozbłysk (blik).
2. sprawa, to fakt, że te linie wychodzą Ci za grubo.
Niestety nie widzę jak je prowadzisz, a więc moja rada może być nie wiele warta
ale proponuję ci, nie starać się wcelowywać czubkiem pędzla w krawędź, a przeciągnąć bokiem pędzla po krawędzi.
I co również ważne, włosiem obtartym z nadmiaru farby przed pociągnięciem pędzla.
Robisz tak? Bo może u Ciebie to kwestia za dużej ilości farby na pędzlu?
Skóra na pierwszym modelu wydaje mi się nudna. Tzn. podoba mi się na nią pomysł kolorystyczny, ale brakuje prócz przebarwień, prawdziwego cienia ... tzn. ten cień jest zbyt słaby, pojawia się w ostateczności, a jak na tak dużą powierzchnię, trzeba go było użyć jako urozmaicenia. Myślę zwłaszcza o klatce piersiowej
Gdyby zaczerwienienie nie było tak linearne a bardziej rozprzestrzenione, to też by nie było nudno.
Jednym słowem, pomysł fajny, tylko zbyt subtelnie naniesiony.
Ach i przeszkadza mi, że brodawki są pominięte. Przez to robi na mnie wrażenie WIP'a.
Mam nadzieję, że nie czujesz się przytłoczony moimi uwagami. W sumie to były tylko dwie - po jednej na model, więc jak na moje standardowe krytykanctwo, to jest to komplement już sam w sobie
Ładne przejście na ostrzu od granatu po fiolet.
Koncepcja kolorystyczna obu prac wydaje mi się wyważona i przemyślana.
światłocień na toporku Space Wolves Rune Priesta też bardzo gładki.
Generalnie podoba mi się Twoje malowanie ... cienie podobają mi się u Ciebie dużo bardziej niż rozjaśnienie.
Ostateczny cień jest subtelny, bez wulgarnej kreski, czego nie mogę powiedzieć o rozjaśnieniu.
Te linie np. na ostrzu topora są tam potrzebne, ale nie w takim wykonaniu. Właściwie to w moim odczuciu jedynie one zaniżają wyrównany poziom reszty pracy.
Ja bym spopieliła biel którą krawędziowałeś np. NMM i tak złamany kolor mniej by się odcinał. Bielą jedynie poprawiałabym w miejscach, gdzie powinien znaleźć się ostateczny rozbłysk (blik).
Niestety nie widzę jak je prowadzisz, a więc moja rada może być nie wiele warta
I co również ważne, włosiem obtartym z nadmiaru farby przed pociągnięciem pędzla.
Skóra na pierwszym modelu wydaje mi się nudna. Tzn. podoba mi się na nią pomysł kolorystyczny, ale brakuje prócz przebarwień, prawdziwego cienia ... tzn. ten cień jest zbyt słaby, pojawia się w ostateczności, a jak na tak dużą powierzchnię, trzeba go było użyć jako urozmaicenia. Myślę zwłaszcza o klatce piersiowej
Gdyby zaczerwienienie nie było tak linearne a bardziej rozprzestrzenione, to też by nie było nudno.
Jednym słowem, pomysł fajny, tylko zbyt subtelnie naniesiony.
Ach i przeszkadza mi, że brodawki są pominięte. Przez to robi na mnie wrażenie WIP'a.
Mam nadzieję, że nie czujesz się przytłoczony moimi uwagami. W sumie to były tylko dwie - po jednej na model, więc jak na moje standardowe krytykanctwo, to jest to komplement już sam w sobie
-
kacper_gda
Linie rzczywiscie wychodza mi troche grube. Staram sie je robic krawedzią pędzla ale nei zawsze jest taka mozliwosc. Druga sprawa jest taka ze mam troche problem z tym zeby byly równe;p I czesto je poprawiam moze dlatego wychodza takie grube. Musze jeszcze nad tym popracowacAna wrote:
Niestety nie widzę jak je prowadzisz, a więc moja rada może być nie wiele wartaale proponuję ci, nie starać się wcelowywać czubkiem pędzla w krawędź, a przeciągnąć bokiem pędzla po krawędzi.