[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Bohun

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Bohun »

Dzięki wszystkim za komentarze :D

@Slawol: Muchy są jeszcze nie pomalowane, dlatego odstają poziomem :D , podobnie jak niektóre inne detale

@Flameon: Dzięki :) Rdza to połączenie pigmentów i farb akrylowych. Dzięki pigmentom uzyskała tą specjalną matową i ziarnistą teksturę, zaś dzięki farbom akrylowym kolorystyka jest bardziej zróżnicowana i kontrasty silniejsze.

Model jest oczywiście z FW.

Mam nadzieję, że jeszcze przed Świętami uda mi się jeszcze podgonić z bazą i malowaniem, ale teraz muszę najpierw skończyć zlecenie.

Odezwę się wkrótce (prawdopodobnie 8) )
Marek

Post by Marek »

Swietny model.
Przez samo gapienie sie mozna sie wiele nauczyc.
Nie spiesz sie i jak dorobisz te 15% to wrzucaj fotki.
Gratulacje!
*** de gustibus non est disputandum ***
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Mistrzostwo :clap:
Model bardzo mi się podoba, a dodatkowo malowanie jak zawsze u ciebie - jest rewelacyjne.
Podpisuje się pod postulatem quidamcorvus`a :-)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
szczurek_

Post by szczurek_ »

uuu widzę ,ze nad swoim dredem muszę ostro posiedzieć ,żeby wiochy na Bazylu nie było :wink:
Image
Bohun

Post by Bohun »

Hola. Tym razem nie Dread, ale zlecenie, nad którym ostatnio siedziałem. Tym razem inny styl nieco 8)

Eksperymentowałem zwłaszcza na skórze (chciałem, żeby była jak najbardziej naturalna) i nad ciuuszkami (chodziło mi o charakterystyczny "skórzasty" wygląd)

Fotka to jeszcze ciągle etap WIP.

Co sądzicie?

[rimg]https://img189.imageshack.us/img189/5352/forum11111.jpg[/rimg]
loler

Post by loler »

mega... też tak chcę:P
skóra wyszła Ci świetnie, ale najbardziej podoba mi się topór.
Powiesz jak malowałeś skórę??
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

SZYSZKI! :lol:

Super, Bohun, podoba się póki co. Całość ocenię na samym końcu jak zwykle, ale już teraz mogę jedną kwestię poruszyć - tym razem białe kreski z Twojego stylu zupełnie mi nie pasują do tej brązowej skóry... Serio, trochę mi za ostro i przez to efekt "skórzanej skóry" bydlęcej czy jakiej tam - nieudany... :( Kolor jest OK, cienie itd., ale tylko ten jeden detal mi nie podchodzi... Skoro chcesz imitować malowaniem fakturę konkretnego materiału i robić to bardziej realistycznie i naturalnie (jak skórę tego gościa), to - moim zdaniem - tyczy się to także efektów oświetlenia, innego nakładania farby itp.... A Ty robisz cały model tą samą techniką na każdym elemencie i tak samo wszystkie elementy traktujesz. OK, taki Twój styl, w porządku, cacy i w ogóle, ale skoro tym razem właśnie miało być inaczej, to może kontroluj te kreski? ;) Tak samo z przodu - te same kreski, które zwyczajnie kojarzą mi się z rysami na pancerzu... Pomijam freehandy oczywiście, które jednak także wyglądają jak wyryte w czymś sztywnym, a nie jak malunki na miękkiej skórze, właśnie przez podkreślenie białymi kreskami :)

Tak myślę właśnie - łagodniejsze te rozjaśnienia na krawędziach, bo kojarzą mi się z obiciami porwanej blachy... :) Dosłownie - popatrz na opancerzoną nogę i na tę skórę. Ja nie widzę wielkiej różnicy...

A co z Abaddonem? :pray:

EDIT: Aha, te rysy na ostrzu topora tak samo... Wygląda to jak popękany kamienny blok przez to, a nie metal... Kurczę, Ty masz już odruch z tymi kreskami chyba :mrgreen: Ale jeśli ostrze miało być pęknięte w paru miejscach - to OK, odpuszczę czepianie się ;)
Last edited by Slawol on 20 Dec 2009, o 19:00, edited 1 time in total.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Gildor

Post by Gildor »

Skóra jest w sumie fajna ale coś mi w niej przeszkadza. Może ta jednolita kolorystyka? NIe warto by tam było dać nieco żywszego koloru?
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Topor przeklasa :D Niszczy ,gwałci i nie bierze jeńców :mrgreen: Popracowałbym jeszcze nad tymi szyszkami (strasznie kontrastują z malowaną częścią ...:wink: ) .

p.s-Jakie glejzy poszły na topór ?

Edit:
Tak ja k teraz na niego patrze z tyłu ... strasznie od pasa w dół się zlewa to wszystko :wink: Pomyślałbym może o podkreśleniu niektórych detali nieco innym kolorem .Niemniej praca robi wrażenie .
Image
kacpero

Post by kacpero »

faktycznie tak jak napisal Szczurek "sukienka" + inne elementy zlewaja sie ze soba.. sposobu malowania skory chyba bym nie nazwal realistycznym ale zapowiada sie dobrze (znacznie lepiej wyglada z przodu niz z tylu - nieco mocniejszy kontrast z tylu by sie przydal).. rany, otarcia i saczaca sie krew jest zrobione na pelnym wypasie, tak samo toporek.. najmniej podoba mi sie podstawka.. za wysoka.. troche taki klocek sie zrobil..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Post Reply