[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Bohun

Post by Bohun »

@ Nameless: To nie jest srebrny, tylko raczej taki zielonkawy odblask, choc na tym zdjeciu wyszedl jakos nienaturalnie wyrazisty. Ogolnie zloto jest troche 'przegiete'. Chcialem tych przerysowanych tonow, zeby uczynic je bardziej interesujacym ;)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

trzeba by bylo w takim razie zobaczyc tarcze z przodu :)
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

czysto, ladnie, schludnie - brawo :clap:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

skonczony ultramaryn wymiata! zbroja wyszła bombowo!!! :clap:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
dead

Post by dead »

A mi sie podoba ork z da bomb ;)
Gildor

Post by Gildor »

Niesamowity jest ten ork, dobrze ze pomalwoales maryna bo sam się z jednym męczę.
Image
kacpero

Post by kacpero »

ulramaryni rewelacyjni.. szkoda ze nie miales wystarczajacej ilosci czasu zeby zdazyc z tym oddzialem na GD :Pswietny pancerz z zadrapaniami.. dobre metaliki.. tylko podstawka mi sie nie podoba.. i to bardzo mi sie nie podoba ;) po pierwsze kamien na ktorym stoi marynarz jest strasznie plaski pod wzgledem malarskim.. po drugie nigdy nie lubilem tego badziewia (porosty?) imitujacego krzaczki na podstawkach..
nie przekonam sie rowniez do krwi na plaszczu ale o tym wspominalem juz wczesniej..
co do orka to technicznie niczego mu nie brakuje, za to kolorystyka jest iscie jarmarczna i nie podoba mi sie.. kolory (zwlaszcza niektore zielenie) same w sobie bardzo fajne jednak moim zdanie nie wspolgraja ze soba.. niemniej jednak jakosciowo jest to bardzo dobra figurka :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

:D wow! Fajne pracki!
Ork zatrzymuje spojrzenie i naprawdę miło się ogląda. Ma świetną kolorystykę i idealny światłocień - jak na mój gust oczywiście :girly:
Nie znalazłam żadnej kuchy ani elementu co by mi się nie podobał - choć wracałam do niego 3x ;)
(ale to nie z czepialstwa a dlatego, że mi się bardzo podoba)

Jeśli mogłabym go jeszcze w moich oczach ulepszyć, to chyba do ostrza miecza dodałabym bardziej zróżnicowanej korozji.
Wiesz, żeby nie było tak gładko i czysto mimo nieczystości :roll:

Ultras pierwszy ma rewelacyjne jak dla mnie przejścia i romieszczenie światłocieni na pancerzu. Prawdziwy smaczek!
Metaliki z przodu super, ale z tyłu nie podoba mi się złoto na ręce - te trzy płytki i mały orzełek w ich okolicy.
Ale może zdjęcie popsuło efekt :?:

Zastanawia mnie jeszcze, jeśli mogę się czepiać :twisted: czy "krew" na dole peleryny nie jest czasem zbyt równomiernie rozprowadzona ... chyba lepiej by było, gdyby było jej mniej, bo przy takim uświnieniu, to naturalniej by wyglądało jak by plama przebijała na II stronę peleryny. Co znów nie wydaje mi się najlepszym pomysłem, bo tył pelerynki podoba mi się w obecnej postaci ...
czyli ja bym głosowała żeby zmniejszyć ilość obryzgania z obu tych powodów :mrgreen:

No i Kacper ma rację z podstwką :? Naprawdę zaniża efekt końcowy.
-- Ańa

Image
Eliash

Post by Eliash »

kozak:D jak dla mnei kozackie prace, ultras jest niezły, pancerz super. ork kolorystycznie jest swietny no i technicznie tez bdb prace;] niezle;]
Post Reply