[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Wow , klasa te elfy .Świetnie się prezentują , że też miałeś tyle cierpliwości
Rysunek też zacny , podobają mi się te zwiewne sukienki .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageNo to teraz wrzucam figse z wymiany ... szkoda ze na niektorych zdjeciach metaliki tak slabo wyszly bo sie staralem by byly dosc gladkie dosc kontrastowe i zywsze ... ale ogolem schrzanilem fotki po prostu ... moze nowy wlasciciel - Szczurek sie wypowie jak wyglada figsa w realu ^^.
Tak jak pisałem w temacie z me, podobają mi się ostrza. Tkaninka może nie jest uber wybajerowana ale taka oszczędność kolorów pasuje do tego modelu. Moim zdaniem mogłeś trochę popracować nad ogonkiem 
Podstawka ciekawa =]
Podstawka ciekawa =]

jak dla mnie to bez wątpienia twoja najlepsza praca.
nie dość że staranna, gładka i skontrastowana, to jeszcze do tego wyłamałeś się ze swojej "oswojonej" kolorystyki
akurat ostrza mi się najmniej podobają - a cała reszta bardziej
nie dość że staranna, gładka i skontrastowana, to jeszcze do tego wyłamałeś się ze swojej "oswojonej" kolorystyki
akurat ostrza mi się najmniej podobają - a cała reszta bardziej
Tez uwazam ze ostrza sa najslabszym elementem tego modelu ale na NMM nie mialem cierpliwosci i odwagi a metaliki jeszcze slabo mi wychodza choc w realu jakos lepiej sie to prezentowalo jak na fotach. Caly model jest owocem glaze medium i zmienionego stylu malowania (musze przyznac ze polubilem glaze medium bo pomimo swoich wlasciwosci ma jeszcze jedna wlasciwosc poboczna - mianowicie nadaje slodkawy smak farbie i oblizywane pedzelki lepiej smakuja
).
BTW pozyczylem od kumpla pedzelek rafaela i gdyby mozna bylo je jakos latwo dostac to bym je sobie kupil bo sa swietne (dotychczas uzywalem valejek i w sumie tez sa dobre) - taki offtopik czy macie jakies dojscie do tych pedzelkow?? Wiem ze kumpel kombinowal je przez Anie ... Jesli nie rafaelki to kupie sobie w najblizszym czasie W&N S7 na sprobowanie
.
BTW pozyczylem od kumpla pedzelek rafaela i gdyby mozna bylo je jakos latwo dostac to bym je sobie kupil bo sa swietne (dotychczas uzywalem valejek i w sumie tez sa dobre) - taki offtopik czy macie jakies dojscie do tych pedzelkow?? Wiem ze kumpel kombinowal je przez Anie ... Jesli nie rafaelki to kupie sobie w najblizszym czasie W&N S7 na sprobowanie
Pewnie będziemy zamawiać rafaele bo się nam... zużyły 
Wygląda bardzo fajnieSzczurek sie wypowie jak wyglada figsa w realu ^^

Ja! Ale szczurzy szczur! 
Faktycznie, zupełnie, jak nie Twoje malowanie dead! Podoba mi się kaptur i ziemiste kolory. Ostrza są trochę zbyt jaskrawe, ale pomysł miałeś dobry. I drogowskaz jest super!
A podstawka podoba mi się najbardziej.
Udana praca!
@Mahoń - podpinam się pod pędzle! :pray:
Faktycznie, zupełnie, jak nie Twoje malowanie dead! Podoba mi się kaptur i ziemiste kolory. Ostrza są trochę zbyt jaskrawe, ale pomysł miałeś dobry. I drogowskaz jest super!
Udana praca!
@Mahoń - podpinam się pod pędzle! :pray:
Co do plaszcza to ja tam nie wiem - ja jestem daltonistaszczurek_ wrote: Wygląda bardzo fajniePlaszczyk jest spoko (tylko wyjasnij mi zamysl koncepcyjny malowania najpierw niebieski ,a potem fioletem ;p ) .Najlepsza imo jest skóra ,podstawka (kosci) i ten znak ... w sumie kosci chyba sa najlepiej pomalowane (kolor ,gladkosc ...) .Podstawka wpasowuje sie w moje gusta ,duzo CZASZEK
Mankament tej pracy ktory rzucil mi sie od razu w oczy to swiecacy sie plaszczyk (ale to pewnie wina lakieru)np: skora ,kosci itp. sa matowe
Ogolem to jak widac ta wymiana mi sluzy ^^ bo zawsze moge pomalowac cos nowego w troche innym stylu i nie na zamowienie ^^ nie stresujac sie stosunkiem godzin spedzonych nad malowaneim do zlotowek zarobionych
A i byloby wiecej czaszek ale mi sie skonczyly a nie mialem ochoty na zabawe w rzezbieniu - podstawka to zywica MASowa ( jak suszylem vicol na grezjniku to postawilem tą zywice i sie rogi podtopily ^^ - ach gupi ja bylem
Nastepne niebieskie metaliki beda chyba ciemniejsze i to bedzie lepszym rozwiazaniem choc w realu tak jakos na to nie zwrocilem uwagi ...
Dzieki za mile slowa