Jak dla mnie, to znów zagrał stary schemat: nowy model, marketing, no i ojczyzna GW - UK. Bez złośliwości oczywiście to mówię, ale wydaje mi się, że w UK jest najwięcej uwagi skupionej na nowych produktach. W innych krajach można spotkać figurki ze starych edycji nawet na podium.
No powiem Wam, że mi praca jako taka podobać się podoba. Ale czy to SS? Nie wiem, poczekajmy na resztę pierwszych miejsc na dobrych zdjęciach.
Na pewno sporo pracy włożone, jakiś klimat chyba jest. Ale bardzo statyczne to wszystko i nie widzę dokładnie, o co chodzi. Więcej powiem, jak się pojawią porządne zdjęcia całego konkursu.
A Camelson owszem - ładnie zmalował tego jaszczurka
No mnie nie rusza jako diorama. Technika na pewno super, freehandy są, kompozycja niezła, konwersje są (ten na szczycie to chyba z czarodziejki do DE, nie?), wykonanie dokładne, poza tym nuda. Praca efektowna wizualnie, ale jak na dioramę to niewiele się tu dzieje. Ani akcji nie widzę, ani interakcji. Ot, grupka modeli na ruinach, moze się szykują na nalot.
Ale ze wszystkich pierwszych miejsc chyba najbardziej skomplikowana i rozbudowana praca.
Na tym forum bardzo często analizują prace konkursowe i jest nawet lista Slayer Swordów: