[PL] w sprawie oszukanczych firm!!!!
-
Mhod
[PL] w sprawie oszukanczych firm!!!!
Witma mam pytanie, poniewaz cuzje si eoszukany przez firme mythos... zlozylem zamowienie 10 czerwca, nastepnego dnia zrobilem przelew na kwote 299,78 PLN, i od tmatej pory nic! zadnego kontaktu pisalem maila to dostalem odpowiedz ze moj towar niejes tkompletny i trzeba go sprowadzic, al eto bylo 20 czerwca a mamy sierpien!!!!Na litosc bosko pisze tam dzwonie i nic, zadnej odpowiedzi, malo teog bylem w warszawie pod adresem napisanym w sklepie i nic!!! to jest zwykle mieszkanie, ktore w dodatku bylo puste, niko go nie bylo! nie wiem czy zostalem oszukany, czy naciagniety. nagrywalem sie na sekretarke, dzwonilem-BEZ REZULTATU. czy to tak duzo napisac kilka slow w mailu?! termin realizacji zamowienia uplynal 24 czerwca, a ja jestem be zkasy i bez towaru...NIe wiem il ejeszcz ema czekac, ale jak tka dluzej bedzie to poprostu zglosz esprawe do urzedu konsumenta... mam wujka w prokuraturze w warszawie, moze mi doradzi... Prosze o pomoc, powiedzcie mi co mam robic i czy zamawialiscie cos z mythosa... czesto zamawiam z roznych sklepow, nawet z szanghaju czekalem na towar 21 dni!!! a tutaj? to przechodzi juz moja cierpliwosc... PIsze tutaj o tym aby kazdy wiedizal jakie sa NIEDOPILNOWANIA i nie dla sie oszukac, bo taki sie wlasnie czuje...
RE: [PL] w sprawie oszukanczych firm!!!!
w tej sprawie najwięcej chyba powie Ci Demi_morgana... tez ma "miłe" doświadczenie z mythosem.
cóż, firma dobrą reputację straciła i nie jesteś jedynym, który się tak naciął
cóż, firma dobrą reputację straciła i nie jesteś jedynym, który się tak naciął
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

osobiscie moge ci tylko poradzic trzymanie sie z dala od tych typow... 
nie wiem co sie z nimi teraz dzieje ale moj znajomy tez ma problem z odzyskaniem od nich pieniedzy;
mysle ze mozesz sprobowac postraszyc ich rzecznikiem ochroby praw konsumentow - kiedys nasmarowałem im troche na temat tej instytucji i odzew byl blyskawiczny
nie wiem co sie z nimi teraz dzieje ale moj znajomy tez ma problem z odzyskaniem od nich pieniedzy;
mysle ze mozesz sprobowac postraszyc ich rzecznikiem ochroby praw konsumentow - kiedys nasmarowałem im troche na temat tej instytucji i odzew byl blyskawiczny
-
Nameless
- The Better Choice

Mysle, ze forum Mythosa byloby najodpowiedniejszym miejscem na skladanie skarg i zazalen - skoro juz nie da sie skontaktowac inaczej.
Maja tam nawet specjalny temat, w ktorym klienci sie o cos upominaja. I powiem ci - krotko czekasz
Maja tam nawet specjalny temat, w ktorym klienci sie o cos upominaja. I powiem ci - krotko czekasz
-
Bartosh
Cóż, ja osobiście dwa razy składałem zamówienie z Mythosa i musze powiedzieć, że wywiązali się w terminie. Jednak moja sytuacja była ciut inna - wybrałem opcje płatne przy odbiorze. Wiadomo, że wtedy choćby się paliło i waliło to panowie wysyłają w terminie. Inszej drogi zamówienia nie wybieram nigdy....
-
Mhod