Kolorystycznie DUZY POSTEP jak dla mnie - duzo milsze to dla oka i jakby bardziej na czasie, zgodne z obecnymi tendencjami.
Bardzo ladny rozklad swiatel i cieni na NMM, zwlaszcza na toporze.
Wlosy i grzywa wygladaja na robione "na szybko" i niezbyt starannie.
Na lapach lwa widac dosc gwaltowne i niestaranne przejscia.
Ogolnie musze powiedziec: no, widac spore zmiany stylistyczne, ale jakosciowe tez sa...
[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
-
Alexander
Osobiście uważam, że nmm jest zbyt kontrastowy i za bardzo daje po gałach, powinny byc płynniejsze przejścia, co do skóry lwa, to też widać, że przejścia mało staranneniestety grzywa też jest słabo pomalowana- to co napisał mahoń. Więcej cierpliwości... Imo najlepsza jest podstawka...Z czego robiłeś paprocie , fototrawione czy akwarystyczne ?
podmalowalem pewne elementy -moze ta wersja bedzie bardziej zjadliwa
dzieki za uwagi daly mi one wiele.
Click to see full-sized image
A tu taki maly eksperymencik co daja male fotki
coz miejmy nadzieje ze spelnia teraz pokladane w nim nadzieje (mysle ze sporo sie na nim nauczylem teraz trzeba znalezc kolejny model na ktorym sie potrenuje)
dzieks dla wszystkich co pomagali mi w jego stworzeniu - dla Ani Michala , Benathai'a oraz reszty ktorzy mieli moze i mniejszy wklad w jego stworzenie ale na pewno byl on znaczacy.
pozdrowka -> pora sie brac za armie HE
Click to see full-sized imageA tu taki maly eksperymencik co daja male fotki
Click to see full-sized imagecoz miejmy nadzieje ze spelnia teraz pokladane w nim nadzieje (mysle ze sporo sie na nim nauczylem teraz trzeba znalezc kolejny model na ktorym sie potrenuje)
dzieks dla wszystkich co pomagali mi w jego stworzeniu - dla Ani Michala , Benathai'a oraz reszty ktorzy mieli moze i mniejszy wklad w jego stworzenie ale na pewno byl on znaczacy.
pozdrowka -> pora sie brac za armie HE
Śledze na bieżaco wszystkie twoje prace, szczegolnie te high elfow (wiadomo czemu
) i nie moge sie doczekac calej armii pomalowanej przez ciebie.
Sam czekam wlasnie na fotki od Mahonia kilku moich oddzialow he
Jakbys nie mial co robic z czasem to daj znac - mam kilka drobiazgow do pomalowania
Co do tego lorda na lwie - idea naprawde swietna, prawdziwy bialy lew z chrace
Fajnie, ze jezdziec sprawia wrazenie masywnego, to wyroznia white lionow sposrod reszty elfow.
Dobrze, ze wziales sobie rady forumowiczow do serca, bo po poprawkach model mi sie bardzo podoba. Nie widac az tylu elementow malowanych na szybko.
Troche mozna było jeszcze poze podreperowac, ale nie jest zle
Czekam na wiecej
Sam czekam wlasnie na fotki od Mahonia kilku moich oddzialow he
Jakbys nie mial co robic z czasem to daj znac - mam kilka drobiazgow do pomalowania
Co do tego lorda na lwie - idea naprawde swietna, prawdziwy bialy lew z chrace
Fajnie, ze jezdziec sprawia wrazenie masywnego, to wyroznia white lionow sposrod reszty elfow.
Dobrze, ze wziales sobie rady forumowiczow do serca, bo po poprawkach model mi sie bardzo podoba. Nie widac az tylu elementow malowanych na szybko.
Troche mozna było jeszcze poze podreperowac, ale nie jest zle
Czekam na wiecej
kulej kuleje
grzywa kuleje
dlatego jeszcze ja troche popoprawiam (wysle dzis badz jutro - i tak ja uplynnilem
moze teraz miejscami fajnie by bylo ja powyciagac jakos delikatnie)... nie jest to moze model blaskomiotny i oczojebny ale mysle ze dzieki temu ze jest bardziej stonowany i spokojny zyska na tym (no i wreszcie cos innego
a nie te niebieskie pedalki). Cienie glebsze hmm nie wiem mi sie podoba tak jak jest ... chyba kwestia estetyki indywidualnej
choc moze faktycznie miejscami na pachwince moznaby dorzucic kilka glebszych czesci ale nie chcialem przesadzic
... (choc spotkalem sie z glosami ze miejscami jest za jasno
)
Co do moich nudow HElfickich to chyba nie narzekam
2 armie do malowania + koniec wlasnej kolekcji = zawalone terminy
i to chyba do konca zycia
- no zartuje ale na najblizsze miesiace mam pelne rece roboty 
Co do moich nudow HElfickich to chyba nie narzekam
Click to see full-sized imageoficjalne fotki
Jak dla mnie to zrobiłeś duży krok w jakości i obecnie to moja ulubiona praca z pośród Twoich.
Jest staranniejsza, przemyślana kolorystycznie
co dla daltonisty pewnie nie łatwe.
Mało mnie przekonują pasy na ostrzu topora ... no i skałka na podstawce jest mało staranna.
Konwersja jak dla mnie w 10.
Jest dynamicznie i choć upozowanie elfa było ryzykownym posunięciem, to nie wygląda na szczęście jak by spadał z lwa (ufff)
Z pewnością zdajesz sobie sprawę z tego, że NMM wymaga jeszcze gładszych przejść i na Twoim miejscu na tym bym się skupiła w przyszłości
Jest staranniejsza, przemyślana kolorystycznie
Mało mnie przekonują pasy na ostrzu topora ... no i skałka na podstawce jest mało staranna.
Konwersja jak dla mnie w 10.
Jest dynamicznie i choć upozowanie elfa było ryzykownym posunięciem, to nie wygląda na szczęście jak by spadał z lwa (ufff)
Z pewnością zdajesz sobie sprawę z tego, że NMM wymaga jeszcze gładszych przejść i na Twoim miejscu na tym bym się skupiła w przyszłości
-
DEMON_COLOR