[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
przemosz.

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by przemosz. »

Jedyne co mi nie lezy to jak Lemartesowi zbyt sklebiona , a za malo rozciagnieta na korpusie dreda.Rewelacyjna krew na szponach!!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

no dobra, dred WYMIATA!!!

oczywiście nie jest bez wad - nie bardzo zachwycają mnie czaszki, ale może po prostu są nie skończone?
także szkieleto-trupek na dachu dreda jest nie tak fajny jak sam dred...

ale dred - super, te przejścia od ciemnych do jasnych kolorów, te pryszcze, brązowo-rdzawe metaliki, pajęczyny, no i woda....

malujesz go na Słoneczniki? w takim razie żal mi twoich rywali...
a może będziesz sędziował?
a może na jakiegoś demona? :think:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Faaaaajny :D
Choć trudno skupić wzrok to widzę kilka rzeczy, które można by dopracować.
Mnie przeszkadzają takie pierdoły jak łańcuchy pordzewiałe - że wnętrze oczek nie jest malowane jak puste tylko pominięte - zalane rdzą. Tak samo rurki na klacie.
No i trupki na dredzie nie są takie staranne jak te na sztandarze, a przynajmniej te nie wydają się być dopracowane.

Podoba mi się w szczególności kolorystyka pancerza i pajęczyny. Fajnie rozciągnąłeś je na sztandarze :D
(w jednym miejscu tylko wygląda na skołtunioną nienaturalnie - kark/dach)

Wyszło bardzo efektownie :girly:

No to czekam na więcej fotek :) niech nacieszę oko.
-- Ańa

Image
kacpero

Post by kacpero »

rewelacja :) fantastycznie oddałeś nurglowy klimat zachowujac przy tym wlasny styl ;)
z drobiazgów które mi nie odpowiadaja:
-pordzewiale elementy troche za bardzo pozalewane (plaskie)
-pajeczyna miejscami wyglada nienaturalnie
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No! Daje radę ten chodzik :clap:

Miałem się wstrzymać z opinią do momentu, aż zobaczę inne ujęcia, ale chyba niewiele się z tyłu będzie różnić, nie? :)

Plusy:
- kolorystyka - choć miejscami widziałbym więcej przełamań z odcieniami zieleni,
- dbałość o najmniejsze szczegóły,
- krew ogólnie,
- podstawka (choć trochę "płytka" ;)),
- mucha na sztandarze - ta dodana mała,
- pajęczyna

Minusy:
- krew na szczypcach wygląda mi troszkę jak włos, babie lato albo pajęczyna z kroplami rosy... :think: Jeśli to miała być krew, to OK, ale trochę mi właśnie co innego przypomina, właśnie przez te krople zamiast takiego efektu rozciągniętych flaków ;)
- rdza, a właściwie - jak już powiedzieli - zasmarowanie całości, bez wydobycia detali, krawędzi metali...
- te trzy czaszki wiszące na dole są zbyt różowe

I to chyba tyle. Szkielety też nie są chyba równo pomalowane, ale to mały detal. A i widzę, że chyba też nie lubisz tej kosy pod bolterem i odciąłeś? :mrgreen: Bo tam chyba przy tej broni jest jeszcze ostrze zdaje się, nie?

Praca bombowa! :clap:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Bohun

Post by Bohun »

Dzięki za komentarze :D

@mahon: szykuję go w sumie na Słoneczniki bo w tym roku chyba nie uda mi się wybrać na żadnego GD. Myślałem jeszcze na Golden Bolterem. Chyba do końca miesiąca jest jeszcze termin do wystawienia.

Co do rdzy to jest to częściowo wina modelu, wiele detali jest na nim "zalepionych" Nie wqiem czy to wina rzeźby czy odlewu. Zgadzam się z tym, że jest przesadzona, ale to w końcu nurgiel :)

Sam model sporo zmienił się od ostatniego wipa. Pracowałem praktycznie nad każdą powierzchnią (wiele godzin spędziłem nad nim od tego czasu), poprawiałem kontrasty, zmieniłem trochę kolorystykę. Ale teraz moim zdaniem wygląda lepiej.

Tymczasem wrzucam inne ujęcia. I już zastanawiam się jakiego Dreada z FW wrzucić teraz na paletę 8) Chyba zamówię od razu z 5 :D

[rimg]https://img138.imageshack.us/img138/7874/cmon11111.jpg[/rimg]

[rimg]https://img693.imageshack.us/img693/9522/cmon222222.jpg[/rimg]
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No, nieźle go wykręciłeś :clap: Faktycznie, widać dużo zmian, ale ja w sumie już nic nowego od siebie nie dodam :)
Bohun wrote:I już zastanawiam się jakiego Dreada z FW wrzucić teraz na paletę 8) Chyba zamówię od razu z 5 :D

Jak nie chcesz, żeby Ci zalegały niepotrzebnie, to możesz mi odpalić jednego :lol: Sam się nareszcie przymierzam do zakupu właśnie takiego, jakiego Ty teraz zrobiłeś :mrgreen:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
przemo

Post by przemo »

Super wyglada, nie ma co :)

A zdradzisz sekret pajeczyn? Ja mam zamiar pobawic sie prawdziwa pajeczyna ale moze masz na to inny sposob ? :P
REDAV

Post by REDAV »

Kurcze jak dla mnie jeszcze bardziej wgniata tak więc nawet nie ma co szukać dziury w całości tylko powiedzieć SZACUN !!! :)

Pozdrawiam,
RED
Image
Karpiu

Post by Karpiu »

No Bohun znowu sie tobie udalo. Jedno co bym zmienil to moze dorzucilbym wiecej zabrudzen na wydechach. Troche czarnego i ciemno niebieskiego. Tak czy inczaej praca swietna.
Post Reply