[PL] Konkurs Malarski 'Hussar 2010' - Warszawa 23.10.2010

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
mahon
Super Villain
Super Villain

Re: [PL] Konkurs Malarski 'Hussar 2010' - Warszawa 23.10.201

Post by mahon »

nadal nie jestem przekonany. podczas warsztatów nie widziałem wielkiego zainteresowania najmłodszych malarzy. a ty byłeś jedynym, który podszedł pogadać o swojej pracy i zapytać o ocenę. jak zaczną się poważniej interesować malowaniem, przyjdą i postępy... a ty niedługo wypadniesz z kategorii junior i będzie jakiś nowy Wojto :curtain:
niech najmłodsi ćwiczą - udowodniłeś że można. że to nie wiek, ale praktyka i zaangażowanie decydują o sukcesie.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Wojto

Post by Wojto »

Tak jasne ale nagroda , jakakolwiek daje motywacje do dalszej pracy .Pomaga też w przekonaniu rodziców do hobby , bo np moi nie mówili tego że dla nich to dość dziecinne hobby , jednak coś czuję że tak myśleli .Jest to też dość drogie hobby, wiele razy miałem ochrzan dlaczego wydaję tyle pieniędzy na figurki .Po tym jak zająłem drugie miejsce w dioramach i dostałem wyróżnienie dla najlepszego juniora patrzą na to zupełnie inaczej .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Wojto

Post by Wojto »

Wszystko było bardzo zrozumiałe :).Naprawdę świetna sprawa , nauczyłem się sporo nowych rzeczy , zobaczyłem też że jest wiele może i lepszych technik uzyskania jakiegoś efektu .Gratulacje panowie za świetne warsztaty .Jeśli macie w Warsaw Team jakiegoś rzeźbiarza to może w przyszłym roku jakiś wykład o podstawach rzeźbienia ?

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Wojto wrote:Po tym jak zająłem drugie miejsce w dioramach i dostałem wyróżnienie dla najlepszego juniora patrzą na to zupełnie inaczej .
powinni na to patrzec inaczej nawet bez nagrod. powiedz im, ze zawsze mozesz wydawac kase na wodke i seks, a nie figurki, a czas wolny spedzac na wysiadywaniu na lawce pod blokiem, a nie malowaniu :)
ale zostawmy juz ten OT :)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

szkoda, że twoi rodzice mają takie podejście...
-- Mahoń

Image

Struna

Post by Struna »

Akurat jego rodzice są bardzo tolerancyjni jeśli chodzi o te hobby :)
@Wojto'wi bardziej chodziło o fundusze i świadomość, ze nie jest jakimś tam pokojowym malarzem figurek.

Twój ojciec dalej twierdzi, ze wygrałeś tymi "łardahamerami"
Pozdrawiam
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

o a tak z uwag i wspomnień :)

ojezu jakie tam reflektory były na sali ... normalne sauna .. nie wiem czy sie nie opaliłem :)

główna nagroda był tablet WACOMA - totalny wyczes
w pamięci pozostanie też ZARDOZ - i dziwne Portugalskie Fasolkowe cuśie do browearu ^-^

za sukces uważam ściągnięcie mr -"ja nic ne wygram" daniela - i żałuje że nie zrobiono fotki jego twarzy jak dostał 2 miejsce :lol:
- skoro udało się ściągnąć jego to i powoli uda się innych wyciągnąć z ich "bunkrów"

a i wydał się "mój" spisek odnośne robienia fotek słabym modelom a potem po cichu przemalowywaniu ich tak samo i przywożenia do pokazana zupełnie "innych" modeli :lol:
- mam pewne podejrzenia co daje mi taki efekt ... sprawdzi się

a i Namless - nie rób fotek na tym zielonym tle - są beyond repair (niema z kąt wziąć białego albo chociaż szarego do sprubkowania) - nie domyślił bym się nigdy jak one wyglądają :P i że sa zimnej palecie (zielono żółte tło - aparat odczytuje jako ciepłe światło i od razu przekłamuje - jak te pomarańczowe kotary na sali co dawały od razu efekt "przegrzana" kadru jeśli sie w takowym znalazły )
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Lemartes

Post by Lemartes »

Witam,
Dopiero teraz moge cokolwiek napisac ;) Konkurs rownie dobry jak w tamtym roku, ale bylo jakby troche wiecej atrakcji. Fajne warsztaty, duzo fajnych rad i znowu wysoki poziom przywiezionych prac ;) No i nawet zagraniczny gosc ;) Ja niestety slabo sie z pracami przygotowalem na ten rok, ale na nastepnej edycji konkursu postaram sie wszystkich zaskoczyc ;) Szkoda ze na imprezie nie zostalem no ale coz, trzeba bylo wracac...Brawa dla organizatorow :clap:
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@Maru - hehehe, portugalskie cosie rządziły! ale jak bym miał do wyboru ten tablet co był w korytarzu, ten wielki, to chyba nawet z cosiów bym zrezygnował :P

sprowadzenia Mr_Deniala (ochrzczonego Mr_Dentalem) gratuluję, a miny nie widziałem :(

spisek - hahaha, mamy cię!
fotki zrobione tym "dyskusyjnym" modelom Namelessa wysłałem mu przed chwilą. jak będzie chciał to je okaże :P
zimne kolory Namelessowych prac to coś o czym od dawna mówiliśmy. nawet jak maluje ciepłymi kolorami to mu wychodzi zimna paleta i to nie tylko na fotce ale na żywo... :lol:
zawsze może biały/szary/czarny próbnik wstawić gdzieś na fotce żeby mieć z czego spróbkować

@Lemartes - a żałuj imprezki, bo była fajna i ciekawe rozmowy (także figurkowe) szły...
-- Mahoń

Image

Post Reply