[PL] Nowa Armia do 40tki Demony :)

Tu możemy rozmawiać o ciekawych produktach przydatnych w naszym hobby, o tym co chcielibyśmy zobaczyć, co nam się nie podoba...
IRKUCK

[PL] Nowa Armia do 40tki Demony :)

Post by IRKUCK »

Juz sie pojawily pierwszye zdjecia w wiekszej ilosci armii Demonow :)
https://www.tabletopwelt.de/forum/showthread.php?t=99467

Duzo osob ma mieszane uczucia co do takiej armi w swiecie 40tki :P a jaosobiscie gralem chaosem w wiekszosci na demonach wiec teraz bedzie akurat :twisted:
a co do figurek to coniektore troche wygladaja oldschoolowo :lol:
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Karpiu

RE: [PL] Nowa Armia do 40tki Demony :)

Post by Karpiu »

Jak dla mnie Demonetki i Bloodletterzy wygladaja swietnie. troche sie balem o nie bo sa z plastiku. Jak dla mnie masakra :]
MiSiU

Post by MiSiU »

Po tym co zrobili z Chaosem do 40k, może ta armia okaże się warta zagrania więc pewnie sobie ją złożę.
Do not underestimate the power of stupid people in large numbers...
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

fajnie ze W KONCU wydali demony w plastikach;
grani demoniczna armia w wfb do tej pory było wyjątkowo drogim sportem
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Jeśli mam być szczery, jestem zawiedziony. Dawno nie widziałem figurek z GW które wyglądałyby aż tak plastikowo...

Demonetki - niestety bardzo odeszli od dawniejszej stylistyki łysych głów i 1 nagiej piersi w stronę włochatych driad. Troszkę plastikowe.
Stworek Slaanesha - chyba jeden z najlepszych w tym secie.
Juggernaut - niby bardziej dynamiczny ale tragicznie plastikowy.
Plaguebearerzy - coś się zmieniło?
Epidemus - wygląda .... oldschoolowo. Jak bym chciał stare modele to bym poszukał starych. Wolę stare fajne pomysły, ale nowe dobre wykonanie.
Bestia Nurgla - ja chcę starą, ślimakowatą...
Bloodlettery - chyba najlepsze w całym zestawie. Widać że plastikowe ale to nie razi. Dla mnie nie biją starych "wygiętych" ale lepsze od poprzednich "mięśniaków".
Defiler - zgroza. Lepszy od poprzedniego, ale to ciągle nie komplement...
Pieski - mizeria... To do lizardmenów? ;)

plusem jest na pewno to, że kto będzie chciał ten ustawi sobie plastikową armię. minusem - to, że nie bardzo spodobało mi się tu cokolwiek...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

malo co mi sie tu podoba.
Jakosc plastikow GW zaskakujaco rosla, a tu dup... i zlecielismy jak kurs zlotego po dymisji rzadu.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

cieszę się, że nie jestem osamotniony w swoim niezadowoleniu z jakości tych figurek. jakość zestawów z plastikami rosła do naprawdę niezłego poziomu, a tu takie coś? :?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
MiSiU

Post by MiSiU »

Co do jakości plastików, to wydaje mi się że GW osiągnęło szczyt przy plastikowych Glade Guard'ach do WE. Potem niestety pojawiła sie możliwość generowania figurek na komputerach za pomocą programów i troszkę kreatywność ustąpiła pola tworzeniu opcji i dodatków w ilościach mnogich. Oczywiście nie jest to regułą, bo nawet teraz zdarzają się zestawy świetne i kiepskie (nowa ciężarówka orków do 40k to naprawdę mistrzostwo jeśli chodzi o pojazdy GW).

Co do modeli demonicznych:
- demonetki - nie są złe, no i będą może nieco tańsze (choć niekoniecznie). Mimo wszystko obecne wzory są ładniejsze
- bloodcrusher - IMHO ma dużo ekspresji i dynamizmu, zwłaszcza w porównaniu do poprzedniego modelu Juggernaut'a
- bloodlettery - niezłe no i plastikowe, ale znowu poprzednie i obecne wzory chyba były lepsze
- soulgrinder (aka Defiler 2) - figurka specyficzna, moim zdaniem ma spory potencjał do konwersji
- fleshhoundy - słabe zdjęcie, ale wyglądają nieciekawie
- heraldzi - obaj śmierdzą kupą
Do not underestimate the power of stupid people in large numbers...
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

przynajmniej jest re-edycja tronu nurgla o ile ktos sie nie zakrecił i nie zdobył starej :whistle: :mrgreen:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

obecne demonetki sa dla mnie jednymi z najladniejszych modeli w ofercie gw. wygladaja tak, jak imho powinny wygladac demony slaanesha - demonicznie, seksownie i groznie :twisted:
a teraz co? jakis wlos rozwiany jak u meduzy weze, jakies bardzo bezposrednie nawiazanie do barbarzynek ilyada (juz to kiedys komentowalismy), niespojne wzory...

Demi - nowy tron nawet sie nie umywa do starego :P
Image
Post Reply